• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!
Filosdogrescue » Succesverhalen geplaatste honden

Succesverhalen Filos Dog Rescue


Ons huis is niet compleet zonder Iko!

We wisten de eerste 2 maanden even niet waar we aan waren begonnen. We hadden toen ook een hectische periode waarbij ik helaas mijn moeder ben verloren. Martijn moest toen veel zorg dragen over Iko en omdat ik mijn moeder veel moest verzorgen was ik toen niet altijd zo actief als ik had kunnen zijn.

Lees meer »

Gijs living the good life! 🥳

We hebben ‘m eerst thuis laten bijkomen en dat gaat prima. De kat en hij is nog even een dingetje maar dat zal goed komen. Hij maakt ook al korte tochtjes langs de fiets. Geen enkel probleem. Dit werken hebben we ‘m voor het eerst meegenomen naar onze (klus) boot die in Zutphen ligt. Daar kan hij aan de wal loslopen, zonder auto’s etc. Hij raust achter de watervogels aan 😔 maar na een tijdje wordt hij het zat en komt netjes terug. Hij is leergierig en wil het me graag naar de zin maken.

Lees meer »

Luna is een blije hond!

Misschien leuk om even een update te krijgen over Luna? Het gaat heel goed met haar. Een paar weken geleden is ze gesteriliseerd en dat is (gelukkig) ook allemaal heel prima verlopen. Mijn man en ik gaan veel wandelen en natuurlijk gaat Luna dan mee. Vooral de hele vroege wandelingen door het bos op zondag vindt ze erg leuk. Ze rent dan door het bos (want we proberen haar zoveel mogelijk lekker los te laten lopen, daar waar het mag). Iedereen is heel erg gek met haar, ook mijn ouders en zus. Met vaderdag kwam mijn vader bij ons want wij hebben Viapplay en ze kijken graag Formule 1. Toen stond Luna te janken bij de voordeur want we hielden haar even vast zodat ze niet tegen mijn moeder op zou springen (die is door haar leeftijd niet altijd even stabiel meer). Want ook Luna is heel gek met hun. We (mijn man en ik) hebben nog wel eens discussie of Luna op de bank mag of niet (ik zeg van wel mijn man wil het -liever- niet) haha... Ze ligt zo graag met haar kop in de vensterbank om te kijken. Maar zoals nu ligt ze in haar bench die gewoon open staat. Ik heb het idee dat ze dat toch een hele fijne, rustige plek vindt want ze kan er gewoon in en uit naar believen. Mijn onze jongste zoon heeft ze wel de meest bijzondere band. Die twee zijn echt heel gek op elkaar en hij was ook degene die gelijk toen een hele dag alleen met haar was op de eerste dag dat ze hier was. Ze vindt het ook leuk om te spelen en heeft inmiddels een heel arsenaal aan speeltjes en botjes. Soms luistert ze heel goed maar dat kan/mag nog wel iets beter. Vooral als ze los loopt en er komen fietsers ofzo langs. Maar al met al is ze hier goed op de plek en ik heb we het idee dat ze een blije hond is. Zal nog even foto's meesturen. Hartelijke groet, familie Slaghekke

Lees meer »

Wat een cadeau is Whisky!

Op 7 mei mochten we Whisky ophalen. Wat hadden we uitgekeken naar zijn komst. Hij is zo een lieverd en heeft ons zo veel moois gebracht. Wat een cadeautje is hij zeg. 

Lees meer »

Wat een geluk met Chica!

Laatste update Chica (Shina). Wat heb ik geluk gehad met dit prachtige, heerlijke sociale hondje! Alleen oppassen met haar enthousiasme bij oude mensen en honden. De opdracht 'laag' dringt langzaam door, maar bij kindjes gaat het goed. Geen enkel probleem aan een 10 m lijn, zelfs als ik fiets. Ze reageert direct op kleine correcties en loopt prima aan de uiterste rechter kant van de weg. Vrij lopen in het bos/heidegebied hier tegenover. Dol op rennen/ravotten met andere honden, ook al is haar grote vriend 65 kg! Doet nu haar behoefte buiten het park ook zonder beloning. Pakt wel alle rotzooi in haar bekkie, maar geeft het direct af voor mijn afvalzak. Heeft ook haar baldadige (sloop)buien, maar stopt bij een duidelijke waarschuwing. Went nu aan tochtjes in mijn camper en de hondentrailer. Geeft wel gepiep, maar dat wordt minder. Al met al een uiterst waardige opvolger van mijn lieve ex-maatje Doopey. Hoop dat andere adoptanten net zo veel geluk hebben met hun beestje. Eric nyhoff 

Lees meer »

Joy is een lieve stuiterbal!

Wij hebben 3 maanden na ons eerste filos hondje Tosca ook nog haar jongere zusje Joy geadopteerd. Zo leuk om nog een keer mee op reis te worden genomen door Odette van Vita transport. Met alle updates onderweg. Dat was echt genieten. En vanaf het eerste moment dat ik Joy in mijn armen kreeg was er de klik! Joy is een stuiterbal, zodra ze haar ogen opendoet staat ze 'aan' en is een echt boefje, maar wat is ze geweldig lief en leergierig. Tosca en Joy durven samen veel meer dan alleen. Alles was weer perfect door Filos dog Rescue geregeld!! We zijn superblij met onze 2 Filos hondjes. En iedereen die ze ziet zegt steeds wat zijn dat mooie hondjes!

Lees meer »

Flint geniet aan het strand!

Beste Wilma, wij willen jou nog even laten weten dat het met Flint nog steeds heel goed gaat. Hij ziet ons echt als zijn baasjes. We zijn onlangs een kleine maand in Vlissingen geweest en hij heeft daar zo genoten van het strand en de vele honden die we tegen kwamen. Hij speelt graag met andere honden en in de meeste gevallen luistert hij goed, komt terug op de fluit en hij houdt ons constant in de gaten.

Lees meer »

Kevin is a happy traveller!

Hi Wilma! Its vivian. Im just sending you some pictures of amazing kevin! He has already grown so much and we love him endlessly. He enjoys hiking with us and also watching movies in the couch. I believe he is very happy! ☺️

Lees meer »

Blij met onze lieve Basso!

Wij zijn heel blij dat we bij Filos terecht zijn gekomen. Uitstekende communicatie en een fijn team mensen. We werden heel goed op de hoogte gehouden tijdens de reis van onze Basso vanuit Italië. Het is ook erg prettig dat er in het team een hondengedragsdeskundige en een voedingsdeskundige aanwezig zijn, je kunt echt met alle vragen bij het team van Filos terecht. Wij zijn super blij met onze lieve hond Basso!

Lees meer »

Van Billi hebben wij nog geen minuut spijt!

Onze ervaring met Filos Dogrescue is 100% positief! Vanaf het eerste telefonische contact tot de overdracht en ook nu nog steeds, was het duidelijk dat voor Filos het welzijn van de dieren op de eerste plaats komt. Daarvoor is een match nodig, want alleen maar verleid zijn door een schattig snuitje op de website is helaas geen garantie voor een gelukkig hondje en een stabiel baasje.

Lees meer »

Wij willen Tosca nooit meer kwijt!

Wij hebben een hondje van Filos Dog Rescue. We zijn superblij dat we dit gedaan hebben. We zijn van het begin tot het eind goed begeleid door de stichting over hoe alles in zijn werk gaat tot en met de nazorg. Onze Tosca vind veel dingen nog spannend maar wat een geweldige hond is het! Zo dankbaar en lief is ze. Ze is ook precies zoals de stichting omschreef. Toen ze onderweg naar Nederland was kregen we steeds filmpjes en updates zodat je mooi mee kon reizen met je hondje. De klik met onze Tosca was er meteen vanaf het begin. Dus dag twee hebben wij al het adoptanten contract getekend. We zijn superblij met haar en willen haar nooit meer kwijt!!!

Lees meer »

Dante: ❤️ever!

1,5 jaar geleden leefde je en sliep je nog op straat in een stad op de wreef van Italië...hoe lang dat al gaande was en hoe je daar beland was...we zullen het nooit weten. Je werd gevonden, opgevangen en mocht naar Nederland. En nu..ben je exact een jaar bij ons waar je eindelijk rust, geborgenheid liefde en veiligheid vond. Dante...❤ever

Lees meer »

We zijn gek op onze Fien!

In de zomervakantie besloten we er toch voor te gaan. Via verhuisdieren.nl hadden we een zoek profiel aangemaakt, zodat we de hondjes te zien kregen die bij ons huishouden paste. We hebben namelijk een kat, een wat oudere hond en een jong meisje in huis.

Lees meer »

Blij met onze Luna!

Onze dochter reageerde in augustus op een oproep op tiktok van jullie organisatie waarin met spoed gastgezinnen werden gezocht voor een aantal honden uit de opvang. We hebben al een hond, een Labradoodle, een reu van 9 jaar en we dachten, ach voor even een hond erbij is wel leuk en het is voor een goed doel. Bianca (nu: Luna) was de enige volwassen hond en een vrouwtje. We wilden geen pup. Op een zondag hebben we haar opgehaald en ze betoverde ons meteen met haar mooie ogen. Ze had een lieve uitstraling, dat zagen we meteen. Ze verhaarde heel erg door de stress.

Lees meer »

Yron is een enorme knuffel!

Mijn vriend en ik waren net aan het kijken voor een hondje in een asiel, toen mijn collega, gastgezin voor de stichting, ons benaderde met een foto van baby Yron. Mijn collega zei letterlijk: Deirdre, dit is echt een hondje voor jou. En dat bleek. Wat ik erg goed vind aan de stichting is dat de hondjes niet zomaar ergens worden geplaatst. De screening van Pauline zorgde er niet alleen voor dat zij zeker wist dat Yron goed terecht zou komen, ik vond het zelf ook prettig om nog even alles goed te overdenken. Hoewel het vanwege de bosbranden in Italië heel druk was voor de stichting, nam Pauline ook alle tijd om mijn vragen te beantwoorden en alvast van wat tips te voorzien. 

Lees meer »

Dolgelukkig met Cici!

Na een jaar zoeken naar een nieuwe hond kwamen we op de site verhuishonden. We zochten bewust geen rashond. Onze vorige hond was een mix van Kooiker en bastaard, een gezonde hond, een geweldig karakter. Rashonden in onze directe omgeving hadden opvallend vaak gezondheidsproblemen en werden helaas niet oud. Het vinden van een bastaardhondje bleek echter niet makkelijk. Wat we lastig vonden aan de site van verhuishonden was dat de meeste dieren nog niet in Nederland zijn.

Lees meer »

Toto is een lot uit de loterij!

Hallo allemaal. Dit is Toto. Hij is in Nederland terecht gekomen doordat Wim, een vrijwilliger van stg filosdogrescue, die honden ophaald in oa zuid-Italië, het goede in hem zag. En dat had hij heel goed gezien. 18 april 2021 mochten wij Toto ontmoeten tijdens een wandeling op de heide in Hilversum. Daar was hij met zijn gastgezinouders. Het was liefde op het eerste gezicht. De goedheid straalde ervanaf. Dus de keuze was al gauw gemaakt en zo ging Toto nog dezelfde dag mee naar zuid-limburg. Vanaf dag één was hij super. Natuurlijk zijn er de eerste maand een aantal incidentjes geweest maar wij hebben hem alle tijd en ruimte gegeven om aan ons en alle veranderingen te wennen. En nu is het alsof hij altijd al bij ons was. Wat geeft hij ons een liefde, vertrouwen (haren😉) en vreugde. Ons hele gezin is zo blij met hem. Wij hebben het lot uit de loterij!! Iedereen die voor hem gezorgd heeft, BEDANKT!!! Groetjes fam.Jongen en Toto🐾

Lees meer »

Benny is just one of a kind!🥰

4 weeks ago my son Frank went on a trip to Greece to pick up our gorgeous new family member Benny and 4 other dogs. What an adventure!!! We are absolutely truly blessed by adopting our beautiful Benny from Filos. From beginning to end we had been kept up to date from every stage of his life via groups chat. Photos and videos of how he and his brothers and sisters were doing. How Selly gives every puppy individual attention is unbelievable!!!! They are all so loved and cared for.🥰🥰 She keeps an eye on their development, weighing, grooming, socialising, no stone unturned 💪💪💪 Everyone warning me about adoption from other countries is not a good idea. Well I couldn't have wished for a better organisation and would 100% recommend them to adopt from!!! Benny is an absolute dream. We have had him around 4 weeks now. He learns so quickly and is an incredibly happy and friendly pup. Everyone asks me what is he and I am always proud to say he is Benny, one of a kind, unique and doesn't need a pedigree. Why buy a dog when there are plenty of dogs young or older that deserve a home?!?! The money we also pay to Filos helps Selly rescues others 🙏❤️ Selly and the Filos Dog Rescue team, THANK YOU 🙏🙏❤️❤️❤️ Me and my family couldn't be happier with our Benny 🙏❤️❤️❤️ We will continue to support your organisation in the future too. More support and more dogs rescued 💪💪🙏❤️

Lees meer »

Zonder Toby is het zelfs stil in huis..

Deze dag 4 weken geleden, mochten wij onze Toby (voorheen Alfred) dan eindelijk in onze armen sluiten op Schiphol. Het was een vermoeid pupje, nog een beetje suf van de lange reis. Eenmaal thuis snuffelde hij rond, wist z’n bench gelijk te vinden maar vond het nog veel fijner op schoot bij de kinderen.

Lees meer »

Zelfs de katten kunnen niet meer zonder Nola! 🥰

Na een tip van een vriendin over Filos Rescue Dogs, nam ik contact op met Pauline. Ik twijfelde al jaren of ik een hond zou nemen, en ik vertelde Pauline alle redenen waarom ik het niet zou willen doen, maar ook alle redenen waarom ik het wel zou willen doen. Pauline luisterde goed, en reflecteerde op mijn verhaal met veel ervaring en kennis. Ze stelde ons een pup voor uit Italië, waarbij zij het idee had dat we zouden matchen. Om de foto hoefden we het niet te laten: wat een lief bolletje wol. De mogelijkheid dat we eerst een week gastgezin mochten zijn, om daarna te beslissen of we ook echte wilden én konden adopteren, was zo fijn. Het gaf ons allemaal de rust om het hondje en onszelf te laten wennen en leren kennen. 

Lees meer »

Gelijk verliefd op Toosje!

Op meerdere rescue websites heb ik naar hondjes gekeken maar wat mij gelijk opviel bij Filos Dog rescue was dat de de omschrijvingen over de hondjes persoonlijk en gedetailleerd waren. Op de website en Instagram zag ik foto’s en filmpjes van de kleine lieve Toosje. De volgende dag heb ik telefonisch contact gehad met Pauline die de tijd nam om mij meer te vertellen over de werkwijze van de organisatie en specifiek over Toosje meer vertelde. Ik had hierdoor gelijk een heel goed gevoel gekregen bij de organisatie. Toen de adoptie rond was werd ik gebeld door de enige echte Selly zelf. Het is fantastisch om te horen en te zien hoeveel liefde en zorg ze geeft aan ieder hondje dat bij haar is. Een heel groot en belangrijk voordeel is dat Selly de honden al zo veel mogelijk laat socialiseren. Ik kon dit verschil heel duidelijk zien omdat mijn ouders 3 jaar geleden een hond uit Spanje hebben geadopteerd die vooral in ruimtes met andere honden had gezeten en nauwelijks contact met mensen gewend was en daardoor veel langer nodig had om te wennen in Nederland.

Lees meer »

Pirlo: een knuffelkont van de eerste orde!

Na jarenlang de wens te hebben gehad een hond in ons gezin te verwelkomen, was het afgelopen juni zover. Op verhuisdieren hadden we onze match. Na een serieus selectieproces en telefonische intake mochten we kennismaken met Wil. 

Lees meer »