We zijn gek op onze Fien!

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 18:35

In de zomervakantie besloten we er toch voor te gaan. Via verhuisdieren.nl hadden we een zoek profiel aangemaakt, zodat we de hondjes te zien kregen die bij ons huishouden paste. We hebben namelijk een kat, een wat oudere hond en een jong meisje in huis.

In onze zoektocht hadden we ons oog laten vallen op Evi. Helaas was Evi al vergeven. Dit was misschien wel het lastigste onderdeel van onze zoektocht, de match die je werd ‘aangeboden’ was vaak ook alweer vergeven. We besloten om minder selectief te zijn en op meerdere hondjes te reageren i.p.v. 1 hondje per keer, want het was toch ieder keer een teleurstelling. Daarbij was het midden in de zomervakantie en hadden wij nog plannen om op vakantie te gaan.

Via het gastgezin van Evi, waar we oorspronkelijk op hadden gereageerd, kwamen we terecht bij een gastgezin in Wijk bij Duurstede, waar het zusje van Evi werd opgevangen. We maakte kennis met de grootste schat die er bestaat: Fientje. Een hele bange schat, die in het gastgezin al veel geleerd had en vertrouwen had opgebouwd. Het was niet gebruikelijk, maar wel fijn dat wij de mogelijkheid kregen om in de zomervakantie 4x naar Fien toe te gaan. Zo leerde Fien ons kennen en wij haar. De overstap zou op deze manier wellicht wat minder zwaar zijn voor haar.

Na onze vakantie haalde we Fien op. Mijn dochter vertelde me, dat ze blij was dat de vakantie voorbij was, omdat we nu het allerleukste konden gaan doen, namelijk ons nieuwe hondje ophalen. Toen Fien bij ons thuis was wilde ze de eerste 2 weken alleen maar in haar bench liggen. We hadden er een zacht kussen ingelegd met een kleedje eroverheen. Daarna verruilde Fien de bench in, voor een nieuw plekje onder de bank. Het zachte kussentje en de warme kleedjes verhuisde mee naar onder de bank. Fien liet zich elke keer gewillig en lief, ondanks dat ze bang was, onder de bank vandaan tillen voor haar wandelingen. Na een poosje werd Fien steeds iets minder bang om onder de bank vandaan te komen.

In het begin durfde Fien amper rond te snuffelen en deed ze snel en zenuwachtig haar plas. Geleidelijk aan begon ze op haar vaste route te snuffelen en te ontspannen. De hei vind ze vanaf het begin al geweldig. Daar loop ze dan namelijk los (aan een 15m lijn) en is ze omringt door andere honden. Fien wordt daar erg gelukkig van. Langzaam maar zeker gingen we Fien steeds meer zien in huis. Ze verplaatste in huis, van onder bank naar onder de eettafelbank en liep soms zomaar ineens naar de keuken. Erg schattig om te zien, welke sprongen ze al heeft gemaakt in de kleine 2 maanden dat ze nu bij ons is. Elke keer is weer een beleving en het is zo mooi om Fien haar karakter geleidelijk aan te zien ontplooien voor onze ogen. Ineens rent ze zomaar spontaan een kort sprintje in de tuin, of zakt ze ineens door haar voorpoten en neemt ze een speelse houding aan, tegenover onze dochter, die vaak met haar speelt. Dit momentje duurt vaak maar eventjes en dan lijkt Fien zelf verbaasd, want daarna gaat ze snel weer bijkomen op haar veilige plekje.

Fien is een bijzondere hond! Zachtmoedig, slim, gevoelig, ondeugend, speels, oplettend en prachtig om te zien. We zijn elke dag blij met haar en verheugen ons op elk avontuur samen. Zo is ze laatst ook al een keer mee geweest in de camper, een weekendje weg. Ook dan zie je hoe snel ze ontspant en went, en hoe wijs en slim ze is. Volgende week beginnen we aan de puppy cursus, na overleg en uitleg gehad te hebben van de cursusleider op de honden school. Het is alsof Fien gewoon altijd al bij ons hoorde, we zijn gek op haar!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.