Maggie (Loi) is een geschenk uit de hemel!

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 23:12

GESCHENK UIT DE HEMEL 

...en toen mochten wij Loi adapteren, voor ons een geschenk uit de hemel... 

Pas met veel verdriet afscheid moeten nemen van onze trouwe viervoeter Dodge en dan komt deze mooie dame van een half jaar oud op ons pad.... alsof het zo heeft moeten zijn. 

De foto's en haar beschrijving deden ons hart gelijk smelten en na een berichtje met de vraag of ze nog beschikbaar was kregen we een bevestigend antwoord.

Er was telefonisch contact met Pauline en er werd gevraagd naar onze beweegredenen, thuissituatie en ervaring. Daarna volgde een week appcontact, waarin veel informatie, foto's en filmpjes werden gedeeld. Zo fijn om zo betrokken te worden en jeetje wat werden we verliefd op deze hond... nooit kunnen bedenken dat dit mogelijk was na zo kort geleden afscheid te hebben moeten nemen van de liefde van ons leven, Dodge. Maar niets gebeurd zonder rede...

En daar reden we, een week later van Zuid Limburg naar Hilversum om ons nieuwe gezinslid op te mogen halen. We werden met open armen ontvangen bij de liefste vrijwilligster Pauline. Wat een schat van een vrouw met een gouden hart. De klik met Loi was er direct, een prachtige hond, lief, sociaal, aanhankelijk. We voelden ons gezegend haar te mogen adopteren. Na een kopje koffie en een heerlijk stukje taart hebben wij samen met Paulines wandelclubje een stukje op de hei gelopen, alle honden liepen los, ook onze Loi. Prachtig om te zien hoe gesocialiseerd ze was met de andere honden en hoe geliefd bij de mensen daar, die haar nog maar zo kort kenden. 

Het moment was aangebroken om afscheid te nemen van deze lieverds en het nieuwe avontuur voor Loi en ons kon beginnen.

De twee uur durende rit in de auto ging perfect. Ze kwam gelijk met haar koppie op schoot bij me liggen op de achterbank en liet zich heerlijk kroelen. Ook in huis en in de straat leek ze zich meteen thuis te voelen. Wij wonen in een hondrijke omgeving en ze vond het prachtig al deze nieuwe vriendjes te leren kennen. Er werd gelijk heel wat afgespeeld. Ook kinderen vindt ze geweldig, ze begroet ze rustig, laat zich aanhalen en speelt met ze.

Loi was zelfs al zindelijk en vanaf nacht 1 slaapt ze in haar eigen slaapruimte naast de keuken zonder te blaffen of piepen.

De dag na haar aankomst is ze mee geweest naar de hei bij ons in buurt, waar ze samen met een groepje mensen en hun honden los heeft gelopen. Ze was helemaal in haar element, zo lekker, wandelen en ravotten in een roedel. Worden wij blij van om haar zo te zien genieten. 

Ook in huis leert ze heel snel... daar waar ze bij Pauline lekker op de bank mocht mag dit bij ons (nog) niet en heeft ze haar eigen mand in de woonkamer. Na 1 keer een poging gedaan te hebben, die met een kleine correctie werd afgewezen heeft ze dit nog toe , nu ruim een week later geaccepteerd en laat ze de bank voor wat hij is. 

Het commando zit had ze al keurig onder de knie en nu geeft ze ook poot.

Ze wacht op commando "wachten " bij de stoeprand. We doen verstoppertje met speelgoed, waarbij ze een paar tellen blijft zitten terwijl ik haar speeltje verstop en pas gaat zoeken op mijn commando.

Wij zijn zo ongelooflijk trots op ons meisje en kunnen en willlen ons een leven zonder haar na anderhalve week (eigenlijk al na dag 1) niet meer voorstellen 

Romano & Patricia Möller

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.