Van Billi hebben wij nog geen minuut spijt!

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 14:57

Onze ervaring met Filos Dogrescue is 100% positief! Vanaf het eerste telefonische contact tot de overdracht en ook nu nog steeds, was het duidelijk dat voor Filos het welzijn van de dieren op de eerste plaats komt. Daarvoor is een match nodig, want alleen maar verleid zijn door een schattig snuitje op de website is helaas geen garantie voor een gelukkig hondje en een stabiel baasje.

Uit een motivatiemail en enkele telefoongesprekken met de intaker, bleek dat onze 2de reactie allicht een match was. Men is realistisch en eerlijk in wat je te verwachten hebt. Zowel in de info op de website als in de gesprekken.

We waren dolgelukkig dat Candy (nu Billi) aan ons werd toegewezen! En dat zijn we nog steeds.

Het lange wachten begon. Het papierwerk werd vlot afgehandeld, zodat alles officieel ook in orde zou zijn bij de aankomst.

Eindelijk werd de langverwachte Whatsapp-groep aangemaakt, samen met alle andere adoptanten van hondjes die met hetzelfde transport zouden aankomen. Heel veel info ivm voeding, opvoeding, angst, buitenlandse hondjes, .. en vragen van de andere adoptanten. Ook van het vervoer vanuit Italië werden we vanaf dag 1 ( vertrek in Amsterdam  Zuid Italië en terug) op de hoogte gehouden. Er kwamen foto’s, filmpjes, trajectinfo, berichtjes…. Een week lang positieve spanning, blije verwachting. Eindelijk zagen we onze eigen hondjes, het verzorgde transport en de liefdevolle aandacht die de hondjes onderweg krijgen.

Eindelijk de dag van aankomst. Een heel team was druk bezig met alles (coronaproof) te regelen; het papierwerk, de hondjes uitlaten en aanlijnen, de adoptanten informeren en opvangen, en natuurlijk… de juiste papieren met het juiste hondje toevertrouwen aan het juiste baasje!

Vanaf onze eerste blik op Billi waren we volledig verliefd. Zij was natuurlijk wat voorzichtig en begreep allicht niet wat haar allemaal overkwam, maar tijdens de autorit van ruim 2 uur, lag ze rustig te slapen en eenmaal thuis was ze al behoorlijk op haar gemak.

De wijze raad van Filos indachtig ‘3 dagen om te bekomen, 3 weken om aan je te wennen, 3 maanden zich om helemaal thuis te voelen’ geven we haar die tijd.

Billi is een geweldig hondje: superlief, rustig en ook energiek, vol vertrouwen naar andere mensen en honden, geduldig, grappig, een prima wandelaar (en dat zijn wij ook) een geweldige knuffelaar … We zijn allemaal gek op haar en ze geniet volop van de aandacht en liefde. Ze is gehoorzaam en leert flink bij… Ze is gek op alle vrienden (ook die van onze twintigers) en laat zich door iedereen vertroetelen en aaien. We kunnen haar ons huis niet meer voorstellen zonder haar.

Via de whatsapp-groep komen nog regelmatig vragen en tips en indien nodig kunnen we snel raad krijgen wanneer dingen niet lopen zoals men verwacht. Voorlopig nog niet nodig geweest voor ons, maar het is een gerust gevoel.

Van onze adoptie via Filos hebben we nog geen minuut spijt gehad.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.