We hebben een prachtige tijd met onze lieve Tommy!

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 12:23

Na 43 jaar katten te hebben gehad, en deze nu allemaal overleden zijn hadden wij besloten dat de tijd van huisdieren nu voorbij was mede gezien onze leeftijd en het feit dat wij er graag met de caravan op uit trekken.

Echter na een paar maanden zonder huisdier werd het toch wel erg stil in huis vooral omdat je gewend was bij thuiskomst begroet te worden door je huisdieren waarmee je dan toch weer even speelt, babbelt en kroelt.

Voor mij was een kat echter geen optie omdat je dan toch weer telkens oppas moet regelen als je weg wilt, en een kat al snel 18 jaar wordt en dan mogelijk ons gezien onze leeftijd overleeft. En dat is iets wat je zeker niet wilt.

Nu ben ik van nature geen hondenmens, maar ja dat was toch wel de enige optie die over bleef, en kan ondertussen wel stellen dat ik helemaal om ben en stapelgek ben op Tommy.

Wij zijn gaan zoeken bij diverse kennels, herhuisvestingsites en websites van stichting die adoptiehonden uit het buitenland aanbieden en kwamen zo op de site van Filosdogresque, wat ook de eerste site was die direct ons vertrouwen had. Hier werd duidelijk en, naar ons idee eerlijk aangegeven wat zij van jou verwachten, en wat jij van hun kan verwachten.

Wij kunnen nu ook duidelijk aangegeven dat wat zij aangeven ook echt correct is gebeurt.

Hier waren een grote hoeveelheid aan honden beschikbaar, maar met de ideeën die wij hadden bleven er weinig over, tot dat wij Tommy zagen staan.

Wij waren gelijk verkocht toen we dat lieve snuitje zagen en hebben gelijk gebeld of wij voor hem in aanmerking konden komen. Wat een teleurstelling om te moeten horen dat Tommy al bij een gezin geplaatst was, want als je eenmaal iets in je hoofd hebt krijg je het er niet zomaar uit.

Echter dezelfde avond werd ik nog door Wilma gebeld met de vraag of wij nog steeds interesse hadden in Tommy omdat hij op het huidige adres toch niet kon blijven, en dit werd een heel lang en leuk gesprek waarin Wilma de overtuiging kreeg dat wij de geschikte adoptanten konden zijn voor Tommy. Wij mochten een afspraak maken met het gezin waar Tommy was, en zijn de daarop volgende dinsdag gelijk kennis wezen maken met Tommy wat ook een geweldige klik wederzijds was.

Het resultaat was dan ook dat de papierwinkel snel in orde werd gemaakt, en wij Tommy gelijk de vrijdag erop hebben opgehaald.

Het was voor Tommy wel weer even wennen aan een nieuw gezin, een nieuw huis en vreemde omgeving, maar hij paste zich zeer snel aan, is erg leergierig en ontzettend lief voor ons. Het is de eerste periode heel hard werken van beide kanten, maar dat levert ook wel een hoop liefde wederzijds op.

Tommy is nu 8 maanden oud, waarvan 14 weken bij ons, is helemaal opgeleefd en al een groot deel van zijn angsten/onzekerheden kwijt, wordt met de dag vrolijker en liever, en is ook al mee geweest met de caravan wat een hele leerzame en leuke ervaring voor hem en ons was.

Wij zijn Wilma, Susanne en Nienke van Filosdogresque ontzettend dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat zij ons hebben gegeven en gaan een prachtige tijd tegemoet met onze Tommy.

Een blije groet van Yolanda, Evert en Tommy

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Mylène.
7 maanden geleden

Lieve baasjes,

Dank u voor uw liefde voor Tommy, dieren zijn zo bijzonder en puur. Zij hebben een ziel, net als mensen. Liefde heelt alles. Dieren zijn pure liefde, vooral honden. Wij kunnen zelf veel leren van honden. Zij hebben net als ons liefde, genegenheid, warmte, verzorging, een thuis, en affectie nodig. Als iedereen dat eens zou begrijpen, dan zouden alle hondjes zo gelukkig zijn als Tommy. Veel liefde en geluk met Tommy.
Hij en zijn baasjes zijn prachtig.

Liefs,
Mylène.