Dolgelukkig met Cici!

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 16:22

Na een jaar zoeken naar een nieuwe hond kwamen we op de site verhuishonden. We zochten bewust geen rashond. Onze vorige hond was een mix van Kooiker en bastaard, een gezonde hond, een geweldig karakter. Rashonden in onze directe omgeving hadden opvallend vaak gezondheidsproblemen en werden helaas niet oud. Het vinden van een bastaardhondje bleek echter niet makkelijk. Wat we lastig vonden aan de site van verhuishonden was dat de meeste dieren nog niet in Nederland zijn.

Dagelijks kreeg ik ca 15 honden aangeboden. Ik reageerde alleen op honden die in Nederland te bezoeken waren. Eigenlijk wilde ik mij afmelden toen ik in de laatste mail de Italiaanse Arancina zag van 5 maanden oud die gelukkig wel al in Nederland was. Na mijn match kreeg ik meteen die middag een reactie van FilosDogRescue, dat wij in aanmerking kwamen. Meteen de volgende dag konden we Arancina ontmoeten. Het klikte meteen, ze was zo ontspannen, reageerde zo gezond op andere honden en mensen. Binnen een week was ze bij ons geland, Kiki werd Cici (TsjieTsjie)

Het is ongelooflijk hoe gaaf Cici is, sociaal, slim, totaal niet bang , niets wat naar een trauma verwijst. Door het inlezen over de mogelijke problemen bij de verhuishonden waren wij voorbereid. Maar Cici blijkt blijkt probleemloos, slaapt de hele nacht door, speelt onbevangen met iedereen, ze zwemt, ze speelt met de baasjes en alleen, ze is heel aanhankelijk, ze laat zich overal aanraken, soms ontremt ze in haar spel wordt ze helemaal dol en laat zich dan ook begrenzen. Is dus heel leerbaar. Het is heel mooi te zien hoe aandachtig ze alles in zich opneemt wat ze onderweg tegenkomt, dan gaat ze er bij zitten of zelfs liggen.

We zijn dolgelukkig met haar en dankbaar dat FilosDogRescue op ons pad is gekomen.

 

Met hartelijke groet, Frank & Meta

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.