Abbas is liever dan lief!

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 21:01

Liever dan lief!

Via de stichting hebben wij 6 weken geleden onze Abbas geadopteerd.

Abbas is een Springer Spaniel van bijna 6 jaar oud die ik toevallig tegenkwam op de site van Filos.

Toen ik hem zag was ik (we) gelijk verkocht en heb direct contact met Pauline van de stichting opgenomen. We hebben toen een afspraak gemaakt voor een telefonisch overleg. Hierin hebben we uitvoerig met elkaar gesproken. Ook over de leishmania die Abbas heeft. Een parasiet, veroorzaakt door de beet van een zandvliegje. Op advies van Pauline heb ik hierover ook contact met mijn dierenarts opgenomen. Die vertelde mij dat leishmania absoluut niet fataal hoeft te zijn en dat er vele hondjes zijn die nooit symptomen krijgen. Tevens zijn er goede medicijnen mocht de parasiet toch de kop op steken. Ook kan ik altijd terugvallen op de expertise van de stichting, mocht dit nodig zijn.

“Veel bewegen, rust en heel veel liefde” dat is het beste medicijn volgens de dierenarts. En van alles krijgt ie meer dan genoeg.

We hebben het geluk dat we lopend in 10 minuten op de hei staan, dus daar gaan we dagelijks naartoe. Sinds kort gaat ie ook goed langs de fiets waardoor ie nog eerder aan een blije wandeling kan beginnen. Want blij is hij! Van het moment dat de riem los gaat, - dat is trouwens al vanaf de tweede dag dat hij bij ons is- , tot aan het moment dat de riem weer vast gaat, kwispelt zijn staart onafgebroken. Hij is grappig, rustig, lomp en luistert bewonderingwaardig goed (als het hem uitkomt -)), ook vindt hij het al prima om een poosje alleen te zijn. Het is eigenlijk gewoon een modelhond! We zijn allemaal verliefd op hem en zouden hem niet meer willen missen!

Renate Kuus

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.