Gastgezinnen gezocht!Wij zijn op zoek naar gastgezinnen !!

Houdt u van honden? Heeft u geduld en tijd?
Beschikt u over enige (opvoed) ervaring met honden?
Dan is gastgezin zijn misschien iets voor u!
Gastgezin zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief en vermoeiend.
Een leuke taak, met als beloning een enorme voldoening.

 

Wat houdt het in?

 • Als gastgezin ontfermt u zich over een direct uit het buitenland gekomen hond tot een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is.
  Voor de opvanghond is de overgang van zwerfhond/asielhond naar het leven als gezinshond een grote verandering. Hoewel de meeste honden zich wonderbaarlijk snel aanpassen, zijn er ook honden die wat meer tijd nodig hebben om alle nieuwe indrukken te verwerken.
  Uiteraard zijn alle honden gezond en volledig gevaccineerd maar in een enkel geval moeten ze nog ontwormd worden en een goede wasbeurt krijgen.

 • Het betreft pups, volwassen, of oudere honden.

 • Het kiezen van de opvanghond gaat altijd i.o.m. de opvangcoördinator waarbij rekening wordt gehouden met de thuis situatie van het gastgezin en met de persoonlijke wensen (zoals grootte en geslacht).

 • Na aanmelding als gastgezin wordt er contact opgenomen door onze opvangcoördinator. Zij zal u alles vertellen over het opvangen van honden en eventuele vragen beantwoorden. Indien mogelijk zal er een huisbezoek plaatsvinden. Aan de hand van een opvangovereenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd.

 • De duur van de opvang is moeilijk te voorspellen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. In een zeldzaam geval zelfs tot enkele maanden.

 • Het gastgezin hoeft niet mee te zoeken naar een baas. Filos Dog Rescue adverteert voor de hond en neemt de screening van de aspirant baasjes voor haar rekening. Dit gaat vaak in overleg met het gastgezin die de hond tenslotte het beste kent.

 • De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de hond. Het gastgezin begeleidt deze kennismaking en ziet meteen of er een ‘klik’ is.

 • Het gastgezin brengt verslag uit van de kennismaking  en in overleg wordt bepaald of de hond geadopteerd kan worden.

 • Na de betaling wordt een afspraak gemaakt en komen de nieuwe baasjes de hond bij het gastgezin ophalen.

 • De taak van het gastgezin zit erop, de opvanghond gaat een mooi leven tegemoet.

 

Wat zijn de kosten?

In principe zijn er geen kosten aan verbonden. De benzinekosten voor het ophalen van de hond op de plek van aankomst kunnen eventueel gedeclareerd worden. Ook wordt er hondenvoer, indien aanwezigbeschikbaar gesteld.

Dierenartskosten worden door ons vergoed mits er vooraf aan het dierenartsbezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door ons.

 

Wat heeft u nodig?

Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de hond en diens (vaak zware) verleden in het buitenland. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op hondengebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvanghond.

 

Neem contact met ons op via de pagina contact, of via onderstaand contactformulier.

Hartelijke groet, het team van Filos Dog Rescue

Lees hieronder het fantastische verhaal van het gastgezin van Margot: Carl en Maureen. Aanrader! 


Grazie Margot! 


Dit koppie is de mooie herinnering aan de 22 dagen waarin wij intensief optrokken met een ongewenste en verwaarloosde hond, afkomstig uit de hak van de Italiaanse laars. De hak die ze ook moet hebben gevoeld omdat ze in de weg liep. Het zwervende allemansvriendinnetje had een gebroken poot die voor altijd scheef staat. Maar vooral had ze een gebroken hart. 

 

Mede dankzij het uitmuntende werk van de vrijwilligers van #FilosDogRescue konden we haar een paar weken opvangen, wat wennen aan nieuwe indrukken, aansterken en tot rust laten komen. Ze had geen naam, werd tijdelijk Margot gedoopt want je moet iets om haar een identiteit te geven. Margot was niet onder de indruk van de naam, volkomen terecht. Wîj waren wel onder de indruk van haar veerkracht, haar levenslust en onvoorwaardelijke wil om nog iets moois uit de rest van haar leven te halen. Zo klein als een stevige kat, denderde ze met drie-driekwart poot over het strand om labradors en Duitse doggen uit te dagen tot een geinig spelletje. Of liet ze zich urenlang kroelen door wie-het-maar-leuk-vond. Ze genoot weer.

 

Een paar dagen geleden brachten we haar naar haar uiteindelijke thuis, uitgerust, gezond, tevreden en weldoorvoed. Margot heeft een nu mooiere naam in een gezin dat alle tijd heeft om haar lekker te laten donderjagen met de big boys. Het waren 22 prachtige dagen, Margot, grazie.

Carl en Maureen