Verliefd op Luca! ❤️🐾

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 17:52

Luca (Anthony),

In de afgelopen jaren hebben wij 4 honden gehad. Onze laatste Labrador is 12 jaar geworden.

Om verstandig te zijn stelden wij ons een termijn van 2 weken om te voorkomen dat wij emotioneel te snel een beslissing zouden nemen bij het vinden van een andere hond. Na die twee weken zijn wij direct op zoek gegaan naar een andere hond. Daarbij hebben wij diverse aanbiedingen gekregen van andere honden , maar elke hond had wel een afwijking of probleem. Bij onze zoektocht naar een nieuwe hond kwamen wij in contact met de stichting “Filosdogrescue “.

Op die bewuste ochtend stond ik om 04.30 uur op om naar mijn werk te gaan en tijdens het ontbijt zat ik te kijken naar een site met honden. Daarbij trof ik de foto van onze Luca (Anthony). Ik was direct verkocht. Je kunt het verliefd noemen. Ik was weg van die foto en heb direct een optie op hem genomen .

Enige dagen later hadden wij een gesprek met Pauline en Lisette. In dat gesprek hebben zij ons een hele uitleg gegeven over het ras “Maremma”. Terwijl wij dachten dat we te maken hadden met een Golden Retriever. Aan het einde van dit gesprek hebben wij direct de beslissing genomen om Luca (Anthony) te nemen. Na dit gesprek hebben wij op Google het ras Maremma opgezocht en daar schrokken wij eigenlijk wel van. Wij zagen alleen maar hele! grote honden.

De volgende dag hebben wij weer contact met Lisette opgenomen en hebben wij onze zorg uitgesproken. Lisette had zelf ook een Maremma aangeschaft en nodigde ons uit om haar hond te bekijken zodat wij wisten wat wij voor soort hond zouden krijgen. In deze ontmoeting met haar hond werden al onze zorgen weggenomen en waren wij er zeker van dat wij een gemiddeld formaat Maremma hadden genomen.

De weken die daarna volgden waren moeilijk. Je wilt graag je hond maar hij komt pas over 3 weken naar Nederland.

Begin mei 2022 was het dan zover. Onze Luca (Anthony) zou vanuit Italie naar Nederland komen. Wij vonden het heel leuk dat wij via een App groep betrokken waren bij de reis naar Italie. Elke keer waren er weer updates over waar de chauffeurs nu waren en of jouw hond al hadden opgehaald.

Eindelijk was de dag aangebroken dat onze hond Luca ( Anthony) in Nederland aankwam. Wij waren een van de eerste eigenaren die in Amstelveen klaar stonden om de hond in ontvangst te nemen. Langzaam aan kwamen er steeds meer mensen bij. Toen de bus was gearriveerd werden de diverse honden verdeeld. Op een gegeven moment werd er een witte hond uitgelaten en vroeg ik of dat soms onze Luca (Anthony) was. Daarop kreeg ik direct een bevestigend antwoord. Ik ging toen direct op mijn hurken en alsof hij het hoorde werd ik direct door Luca ( Anthony ) omhelsd met z`n poten om mijn nek. Hij liet mij niet meer los.

Vanaf dat moment zijn wij eigenlijk onafscheidelijk. Hij is overal waar ik ben .

Tja en dan heb je een hond van 6 maanden en die nog overal moet wennen. Nou dat viel uiteindelijk erg mee. Hij is over het algemeen erg rustig. Af en toe heeft een half uurtje dat hij als een wilde door de tuin aan het rennen is. Tijdens het wandelen gaat het prima. De ondersteuning van de trainingsriem en het veiligheidstuig is heel nuttig. Wel merkte je dat hij op een afgelegen boerderij is opgegroeid. Hij was in het begin wat onwennig bij fietsers, brommers en auto´s. Ook heb ik Luca meegenomen naar diverse levendige plekken, zoals in een winkelstraat, lopen bij een drukke weg, supermarkt en winkelcentrum etc. Door deze socialisatie is hij snel aan al de nieuwe geluiden gewend. Ook het vervoer in de auto heeft geen problemen gegeven.

Afgelopen week hebben wij hem zelfs meegenomen naar de camping . Ook daar heeft hij zich voorbeeldig gedragen. Hij kon met gemak al 4 uur in de bench in de caravan verblijven. Met voorbijgangers op het veld had hij geen problemen. Het ging prima met hem.

Luca(Anthony) is een heel rustige en lieve hond. Hij luistert al goed en is heel voorkomend naar bezoek en onze kleinkinderen. Luca(Anthony) is ook gek op knuffelen. Kortom wij zijn heel erg blij met LUCA.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.