Gelukkig met Linus uit Calabrië!

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 14:19

Sinds een maand zijn wij helemaal gelukkig met Linus, een schat van een hond uit Calabrië!

Wij, gezin met 3 jonge kinderen, hebben reeds 15 jaar een vrolijke viervoeter in ons gezin gehad. We hebben daarbij steeds voor een rashond gekozen. Helaas was de match met de laatste hond geen gelukkige en na veel extra training en inspanningen, hebben we een ander baasje voor hem moeten zoeken. Hoewel we graag weer een hond in ons midden wilden hebben, bood ons drukke gezinsleven naar onze mening nu te weinig ruimte om weer een pup helemaal op te voeden en te socialiseren. We legden ons erbij neer dat een nieuwe hond voorlopig geen optie zou zijn.

Via verhuisdieren.nl viel ons oog echter op Linus en eerlijk gezegd maakte onbekend in eerste instantie een beetje onbemind. Een voormalige zwerfhond uit één van de armste delen van Europa, is dat nu wel zo verstandig? Het klonk ook te mooi om waar te zijn; een tweejarige, goed gesocialiseerde gezinshond. En wat komt er allemaal kijken bij een adoptie uit het buitenland? Na enkele keren contact te hebben gehad met het gastgezin, zijn we met het hele gezin bij Linus gaan kijken en er was meteen een match. We hebben er een ontzettend lieve en makkelijke hond aan, vanaf het eerste moment ging het hartstikke goed.

Met name de zorgvuldige begeleiding van zowel het gastgezin als de stichting zijn ons erg positief bevallen. Voor, tijdens en na de adoptie stonden ze voor ons klaar. Verder zijn we onder de indruk van het karakter van Linus. Hij heeft natuurlijk wel het nodige meegemaakt en is daardoor niet snel onder de indruk, hij laat het allemaal rustig langs zich heengaan. Nooit geweten dat adoptiehonden zo’n vrolijk en dankbaar karakter hebben. In het park spreken we nu ineens veel meer baasjes van adoptiehonden en horen we dezelfde ervaringen.

Wat ons betreft een absoluut succesverhaal! Dank aan Stichting Filos Dog Rescue voor hun mooie werk en goede zorgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.