Verliefd op Donder

Gepubliceerd op 17 september 2022 om 11:11

Ons dankbare verhaal ❤️

 

Allereerst nogmaals een diepe diepe buiging voor alle mensen die het hebben mogelijk gemaakt om onze Donder naar Nederland te halen.

 

Wij kwamen in aanraking met Filos dogrescue doordat we een advertentie tegenkwamen met als titel: golden retriever look A like pup 🐶 de titel trok onze aandacht en nadat we gereageerd hadden belden we met Lizette. Lizette heeft ons allerlei vragen gesteld en ook enorm veel vragen beantwoord, het was een zeer prettig gesprek en het voelde meteen goed. Wij waren gelijk verkocht en verliefd op Donder. Onze donder bleek tijdens de busreis dan ook een echte Donder te zijn. Het was zo mooi en soms ook emotioneel om de busreis mee te mogen volgen via de groepsapp. Zo voelde het alsof we al erbij waren van Italië naar hier. 

Toen we in Hoofddorp aankwamen waar we ons puppenkind Donder mochten verwelkomen werden we door de mensen van Filos heel warm onthaald. We vonden t wel ook spannend omdat donder tijdens vrijwel iedere update van de busreis werd benoemd als de Donder 🌩 

En na een lange reis naar Hoofddorp (vanuit Hoensbroek) was hij daar dan onze Donder. Het was zoooo mooi om dit te ervaren, 1000 maal dank hiervoor en zo mooi om een pup met geen huis een echt thuis te mogen/ kunnen geven.

 

Wij zijn helemaal verliefd op het ras: Maremma ❤️ onze Donder is nu 7 maandjes oud, hij is nu een puber maar doordat we vanaf dag 1 heel consequent en duidelijk zijn naar hem is het vrijwel niet te merken dat hij aan de puberteit begonnen is.. Hij is heel lief, beschermend maar niet dominant. Daar zit wel degelijk een verschil in. Hij is heel loyaal aan ons en een enorme kindervriend. Mijn dochter van 7 kan met Donder wandelen, want trekken aan de riem is er zeker niet bij. Andere dieren vindt hij heel interessant, hij kijkt erheen maar blaft niet… hij reageert hier dus vrijwel niet op. Denk dan aan poezen, eenden, hertjes… de Maremma is normaal wel vrij waaks maar wij vinden dit enorm meevallen maar hebben Donder wel het commando Stil geleerd. We vinden het prettig als hij blaft wanneer er iemand op onze oprit is, maar we vinden het wel ook prettig als dit niet doorslaat in ” alleen maar blaffen” . Wij ervaren de Maremma ook als een heel leergierige hond. Hij doet alles voor zijn baas en dat is zeer prettig. Wanneer Donder bijvoorbeeld bij de eettafel gaat liggen tijdens het avond eten, dan zeggen wij; op het bedje en dan belonen we dit uiteraard. Dus het gedrag zal zich herhalen… want het levert hem iets lekkers/ leuks op 😊 

 

Wij zouden het zo weer doen ❤️

Reactie plaatsen

Reacties

Jenny Henderson
een jaar geleden

Hello, I’m interested in Donder, as I have a 5 year old Maremma bitch on a farm with sheep in the 87210 area of France. My bitch is called Boo and I went to Italy to buy her as a puppy. As you know Maremma’s are great guardian dogs for sheep and we have 650 acres.
Please could you tell me if he’s been neutered and if he’s still available? Thank you

Mylène
6 maanden geleden

Dank u voor uw mooie verhaal.
Wat fijn dat Donder haar gouden mandje heeft gevonden.

Wat een geweldig mooie foto, van uw schatjes !
Dank u voor uw liefde.

God bless you, and all your children.

Fijne feestdagen gewenst.

Liefs,
Mylène.