Wat een cadeau is Whisky!

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 22:01

Op 7 mei mochten we Whisky ophalen. Wat hadden we uitgekeken naar zijn komst. Hij is zo een lieverd en heeft ons zo veel moois gebracht. Wat een cadeautje is hij zeg. 

Het gaat heel goed met hem. Ook met wandelen gaat het heel goed. Eerste dagen steeds hetzelfde rondje gewandeld. Na een week steeds een ander stukje aan de route toegevoegd.

Eerste dag trok hij nog wat aan de riem en merkten we dat hij de riem niet echt gewend was. Door consequent te corrigeren trekt hij niet meer, loopt rustig naast ons en weet de weg naar huis goed te vinden. Veel nieuwe geluiden en indrukken. 

Whisky bekijkt van alles dat hij tegenkomt, met de meest grootste verwondering. De eendjes die spetteren in het water, de muggen die voorbij zoemen, blaadjes die dansen in de wind, her geluid van een kat die schichtig weg vlucht, de andere hondjes waar hij zo graag vriendjes mee wil worden maar die niet altijd lief voor hem zijn. Waar hij eerst nog op alle hondjes toe wilde lopen, wacht hij nu rustig af of de andere hond en zijn baasje akkoord zijn op een enthousiaste kennismaking van hem. 

Loslopen lukt prima maar doen we enkel op de plaatsen waar dat niet alleen mag maar ook met waar niet te veel gevaar is. Maar in natuur, het bos, het park blijft hij uitstekend bij ons als hij losloopt!

De eerste nacht in de bench was lastig voor hem. Natuurlijk was de gebroken nacht voor ons ook niet fijn maar we begrepen zo goed waar het vandaan kwam: na een reis van twee dagen aankomen in een vreemd land. Weg bij alles dat je vertrouwd is en weg van zijn broertjes! Vreemde geluiden en mensen die hij niet kende. Wat een spanningen en stress voor hem. 

Daarna twee nachten los in de bijkeuken maar dat gaf toch te veel onrust voor hem. In 1 dag de bench een vertrouwde plek kunnen maken door zijn eten in de bench te zetten en steeds er wat verder in weg gezet waardoor hij echt b in de bench moest om te eten. Rustgevende muziek aan gezet en een shirt van mij in de bench erbij. Whisky voelde al gauw dat het goed was. Dat wij er voor hem waren. De nachten waren weer rustig voor hem. Kon hij eindelijk alles wat hij meemaakt op een dag, alle prikkels verwerken en groeien en bloeien. We beginnen en eindigen de dag altijd met een wandeling van 45 minuten tot en uur waarin hij heerlijk kan rennen en zijn energie kwijt kan. Daarna is hij zo moe dat hij heerlijk op zijn kussen ligt te slapen bij ons. 

Heel sociaal. Lief voor kinderen. Heel lief. Toen onze jongste zoon tijdens een wandeling viel en huilde om. Zijn bebloede knie was Whisky er meteen bij om hem te troosten. Hij week daarna niet meer van zijn zijde. Zo lief!!!!!!

Drie keer per dag krijgt hij eten. Gaat keurig zitten bij het bereiden van het eten. Slokt het daarna in een paar happen op. Een echte hongerlap. Tussendoor wat snacks en nog wat trainingssnoepjes. 

Zijn vacht moet wel regelmatig worden geborsteld. Maar daar geniet Whisky zichtbaar van. Verliest wel relatief veel haren maar de stofzuiger maakt graag overuren dus is het zo opgelost.

Zindelijk was hij binnen een dag. Van spanning bij aankomst een plasje in huis, daarna 1 dag nog in tuin gepoept maarvervolgens enkel nog buitenshuis gepoept. Maar na het eten gaan we wel altijd meteen naar buiten. 

Vorige week had hij twee dagen last van diarree. Ging hij zelf voor de achterdeur staan zodat we wisten dat hij echt naar buiten moest. Als je goed kijkt naar je hond, weet je precies wat hij wil een kun je daar goed op anticiperen 

Iedereen die we tegenkomen is verbaasd als ze horen hoe kort hij pas bij ons is, hoe goed hij luistert, lief en sociaal is en al helemaal bij ons gezin hoort. Allemaal zijn we zo blij met deze lieve geweldige Maremmen!!! Wat een geweldig lief hondensoort is dit. Nooit eerder hebben we een hond gehad maar dit is echt een droomhond! Whisky hoort er echt bij en hebben we allemaal al in ons hart gesloten❤

 

Dank voor de begeleiding vanuit FilosDogrescue. Vooraf een fijne intake, vuur het transport foto's ontvangen en een goede update tijdens het transport. Uitgebreide informatie over voeding en hoe om te gaan met adoptie honden. 

Fantastische begeleiding en veel kennis en knowhow in huis. Een echte aanrader. 

 

Hartelijk groet,.Tamara & Pascal, Raphaël, Benjamin, Samuel, Elias en Zahra Dobbelstein en een pootje en knuffel van Whisky

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.