Zelfs de katten kunnen niet meer zonder Nola! 🥰

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 16:13

Na een tip van een vriendin over Filos Rescue Dogs, nam ik contact op met Pauline. Ik twijfelde al jaren of ik een hond zou nemen, en ik vertelde Pauline alle redenen waarom ik het niet zou willen doen, maar ook alle redenen waarom ik het wel zou willen doen. Pauline luisterde goed, en reflecteerde op mijn verhaal met veel ervaring en kennis. Ze stelde ons een pup voor uit Italië, waarbij zij het idee had dat we zouden matchen. Om de foto hoefden we het niet te laten: wat een lief bolletje wol. De mogelijkheid dat we eerst een week gastgezin mochten zijn, om daarna te beslissen of we ook echte wilden én konden adopteren, was zo fijn. Het gaf ons allemaal de rust om het hondje en onszelf te laten wennen en leren kennen. 

 

We hebben toen een week of 7 gewacht, en toen Nola (toen nog Danuschka) bij ons kwam, bleek Pauline’s kennis, ervaring en intuitie perfect te hebben gewerkt. Nola blijkt in alle opzichten bij osn te passen. Alles wat ik ooit bedacht had over hoe mijn ideale hond zou zijn, dat is Nola. De eerste paar dagen moest ik nog wel even zoeken, zo rende ze vrolijk blaffend achter de katten aan die niks met honden moesten hebben. Pauline en Suzanne bleken immer bereid om met me van gedachten te wisselen en de tips die ze me gaven waren zo waardevol! Binnen een maand (!!!) lag Nola lief en onderdanig naast de katten, die inmiddels helemaal gewend zijn en zich ook weer helemaal de baas voelen. 

 

Door deze gesprekken kon ik ook echt mijn eigen manier van leiding geven aan Nola gaan vinden, met als gevolg dat het alleen maar leuker, makkelijker en fijner is geworden. We beseffen best dat we geluk hebben gehad met Nola, omdat ze voor een rescuepup heel rustig, gemoedelijk en vol vertrouwen is. Als ze iets spannend vond (soms nog vind, maar dat is zelden) dan zag je haar denken: ok, als jij het zegt dan probeer ik het wel!). 

 

Ik raad iedereen die overweegt een hond te adopteren dat bij Filos Dog Rescue te doen, omdat ze zo ontzettend met je mee denken, jou zoals je bent serieus nemen en daarmee niet alleen de hond op de eerste plaats zetten, maar vooral ook de band (en daarmee het succes van de match) tussen de hond en de nieuwe baasjes. 

 

Inmiddels kunnen we ons een leven zonder Nola niet meer voorstellen. Zelfs de katten niet, vermoed ik soms ☺

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.