Gelijk verliefd op Toosje!

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 20:55

Op meerdere rescue websites heb ik naar hondjes gekeken maar wat mij gelijk opviel bij Filos Dog rescue was dat de de omschrijvingen over de hondjes persoonlijk en gedetailleerd waren. Op de website en Instagram zag ik foto’s en filmpjes van de kleine lieve Toosje. De volgende dag heb ik telefonisch contact gehad met Pauline die de tijd nam om mij meer te vertellen over de werkwijze van de organisatie en specifiek over Toosje meer vertelde. Ik had hierdoor gelijk een heel goed gevoel gekregen bij de organisatie. Toen de adoptie rond was werd ik gebeld door de enige echte Selly zelf. Het is fantastisch om te horen en te zien hoeveel liefde en zorg ze geeft aan ieder hondje dat bij haar is. Een heel groot en belangrijk voordeel is dat Selly de honden al zo veel mogelijk laat socialiseren. Ik kon dit verschil heel duidelijk zien omdat mijn ouders 3 jaar geleden een hond uit Spanje hebben geadopteerd die vooral in ruimtes met andere honden had gezeten en nauwelijks contact met mensen gewend was en daardoor veel langer nodig had om te wennen in Nederland.

Selly stuurde gelijk allemaal filmpjes en foto’s van Toosje door en voegde mij toe in een groepsapp met andere adoptanten waar wij dagelijks een update kregen over de honden.

De communicatie tot aan dat je je hondje hebt is geweldig en ook daarna is er nog steeds contact. Selly geeft daarnaast nog een brief mee met hoe zij het hondje heeft gevonden op straat en heeft ervaren, heel lief en ontroerend om te lezen. 

Toen ik Toosje voor het eerst zag en op mijn schoot kreeg wist ik niet van te voren dat een eerste moment zo bijzonder kon zijn. Na lang wachten (lockdown Griekenland) denk je je hondje al goed te kennen met alle foto’s en filmpjes die je gezien hebt maar in het echt was Toosje nog specialer en was ik echt gelijk verliefd (cliché maar waar). Toosje was al snel gewend, ze is een super blije, slimme, speelse pup en gek op knuffelen. 

Tijdens het uitlaten vragen veel mensen wat voor ras Toosje is en vertel ik enthousiast over het geweldige werk van Filos Dog rescue want hun werkwijze is uitzonderlijk en daar ben ik samen met Toosje eeuwig dankbaar voor.

Liefs,

Sousha

Reactie plaatsen

Reacties

Paula Peters
3 jaar geleden

Mooi verhaal, heel bijzonder, geniet ervan en Toosje veel geluk..

Jet Pronk
3 jaar geleden

mooi en liefdevol verhaal, helemaal herkenbaar voor mij: onze Peppi( exBaby) is leuker liever en ontwikkelt zich sneller dan gedacht, door de obwijs goeie opvang bij Selly👍💋

Rentia van Gastel
3 jaar geleden

Mijn Tutti (Amy) kwam uit Italië via Filosdogrescue. Maar ook dezelfde ervaringingen!