Pirlo: een knuffelkont van de eerste orde!

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 16:56

Na jarenlang de wens te hebben gehad een hond in ons gezin te verwelkomen, was het afgelopen juni zover. Op verhuisdieren hadden we onze match. Na een serieus selectieproces en telefonische intake mochten we kennismaken met Wil. 

Het was liefde op het eerste gezicht, een klein uurtje later zaten wel als trotse hondenbezitters in de auto op weg naar huis.

Een spannende tijd was het wel. Pirlo (als Italiaanse hond hebben we hem vernoemd naar de voetballer) nog behoorlijk zenuwachtig en gespannen. En wij eigenlijk ook. Deden we het wel goed? Een zwerfhonden-hondencursus en aardig wat nachtjes op een matras in de huiskamer naast hem zagen wij Pirlo steeds meer ontspannen en ontspanden wij met hem.

Veel dingen bleken eigenlijk op gevoel al goed te gaan, een goede les om steeds in herinnering te houden. 

Van zenuwachtig alert schuivende oortjes naar een knuffelkont van de eerste categorie. Gekke bokkesprongen maken en altijd in om samen en met andere hondenvrienden te spelen. Tegen alle verwachtingen in kan Pirlo zelfs los op het strand en in het bos. Heerlijk eindeloos racen en de clown uithangen. Samen genieten van het buiten uitwaaien om daarna op de bank op te warmen. We zijn ontzettend blij met deze lieve schurk en wat fijn dat we hem deze nieuwe kans hebben kunnen geven. Dank aan Filosdogrescue voor alle meedenken en de fijne tips. 

Marjolein.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.