Mooie, lieve, leuke en nieuwsgierige Zoë!

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 13:49

Mooie, lieve, leuke, nieuwsgierige Zoë

 

Begin september hebben wij contact gehad met Pauline. We waren al even op zoek naar een hondje en hadden veel goeds over Filos gehoord. Toevallig was een dag daarvoor een nestje bruin-witte pups gevonden langs de weg. Schitterende hondjes met bange koppies. We wilden er graag 1 adopteren en de keuze viel al snel op Woozy, de clown van het stel. We kregen veel leuke filmpjes en foto's en zagen de bruin-witjes steeds groter en zelfverzekerder worden. Helaas kregen we na een paar weken van Selly het hartverscheurende bericht dat zij Woozy levenloos had aangetroffen. Hij is uitgebreid door de dierenarts onderzocht, maar er is geen afwijking gevonden. Waarschijnlijk was zijn hartje gewoon niet sterk genoeg. Ontzettend verdrietig en we besloten daarom eigenlijk om even te wachten met een hondje.

 

Toen had ik toch nog even telefonisch contact met Selly en gaf zij aan dat er misschien wel een hondje bij haar rondliep dat heel erg goed bij ons gezin zou passen: Perza.

Geheel vrijblijvend stuurde Selly ons wat foto's en filmpjes door en we waren alle drie meteen verkocht. Perza zag er heel anders uit dan Woozy, maar wat een ontzettend leuk en vrolijk hondje was het. We hebben er nog een nachtje over geslapen maar eigenlijk wisten we het al meteen toen we haar zagen: Perza wilden we adopteren.

 

Een paar weken later was het zover: Perza kwam aan op Schiphol. Wat een feestje! Inmiddels hadden we haar naam veranderd in Zoë (waar we speciaal voor hadden gekozen omdat het een Griekse naam is die “leven” betekent en omdat het bovendien wat lijkt op de naam Woozy, dat vonden we symbolisch mooi).

 

Vanaf het eerste moment is Zoë eigenlijk al goed op haar gemak bij ons. We kwamen thuis, ze at haar bak leeg, deed een plas op het grasveldje en ging op haar kussen liggen alsof ze niet anders gewend was! Waar we dachten dat ze waarschijnlijk angstig zou zijn, bleek dit (in ieder geval binnenshuis) helemaal niet het geval. Buitenshuis was alles vreemd en nieuw: andere honden, wandelaars, gekke grijze vuilniszakken langs de kant van de weg, vuilniswagens, bladblazers. Maar ook dat wende snel.

Zoë is inmiddels zo'n 8 weken hier en hoort helemaal in ons gezin. Natuurlijk is het een pup die ook nog veel moet leren (dat kussens niet bedoeld zijn om op te eten bijvoorbeeld en dat de kat er niet van houdt als je je neus in zijn achterwerk steekt ;-)), maar we genieten volop van haar. Van hoe leergierig ze is, hoe vrolijk en speels ze naar andere honden is, van hoe ze inmiddels ook al goed naar onze zoon van 7 luistert en van hoe ze 's avonds laat echt niet meer naar buiten wil (en uit protest ook echt op haar rug gaat liggen).

We zouden haar niet meer willen missen!

 

Liefs,

Dennis, Karen en Kai

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.