Ons huishouden staat op zijn kop; en dat bevalt heel goed!

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 17:36

Nero & Mr White 

Ons huishouden (Esther, Kalle (11), Otis (9) , Sammie & Lola (3 jaar katten) en Grote Bob (2 jaar, boa constrictor) staat sinds deze herfst op zijn kop …ineens is er heel veel niet meer mogelijk!

  • Uitslapen – Kan niet meer want Mr White spring stipt om 6:45 bij je op bed en stopt niet met likken tot je wakker bent.
  • Eten laten staan – wordt gelijk opgegeten door Nero of Mr White
  • Binnen blijven als het koud is of regent – Nero moet toch echt naar buiten, ook al blijft hij liever ook zelf binnen want het is en blijft een Griek.
  • In bed blijven als je ziek bent – als enige volwassene in huis..ben ik verantwoordelijk voor het uitlaten. Nero is een grote sterke hond dat kan je niet aan een 9 jarige overlaten. Gelukkig hebben we geweldige buren in de buurt.

Maar er is ook zoveel leuks bijgekomen:

  • Heel veel knuffels op elke moment van de dag.
  • Lekkere ravotten met Nero & Mr White
  • Lekkere wandelingen
  • Sociale leven in de buurt is uitgebreid want we kennen nu elke hond & eigenaar

Nero en Mr White:  2 heerlijke knuffeldieren die we hebben geadopteerd via Filos Dog Rescue team.

We kunnen ons niet meer voorstellen hoe het was voor hun komst.Nero

Een hond is toch wel wat anders dan katten of een slang. Sammie en Lola helpen de hele buurt bij het vangen van de muizen en zijn daarom overdag veel van huis. Grote Bob vind het veel te koud buiten zijn terrarium dus die ligt heerlijk de hele dag naar ons te kijken vanonder zijn steen en eet maar 1 keer per maand. Echt: het makkelijkste huisdier wat je maar kan hebben.

De wens voor een hond was er al een paar jaar. Maar i.v.m. full time werken op kantoor, school en sporten was er geen ruimte.

We hebben af en toe een oppas hond maar er was toch een verlangen naar meer.

Door Covid werk ik nu full time thuis en na Covid kan ik ook  thuisblijven werken dus besloten om te gaan adopteren.

Wat voor hond?  Groot, klein, ruwe haren, lange haren, oud, jong ….zoveel om over na te denken. Adopteren, dat was het enige wat vast stond. We zijn de zoektocht gestart via www.verhuisdieren.nl en zo terecht gekomen op de site van www.filosdogrescue.nl .

We waren verliefd geworden op Nero. Uit alle foto’s die we voorbij hebben zien komen op het internet was Nero degene waar we naar bleven kijken. Het contact met Filos was gelijk warm; een goed gesprek met Pauline. Er staat veel informatie op de website dus dat allemaal gelezen & na goedkeuring, gelijk contract ondertekend …en begonnen met filmpjes kijken voor het verzorgen van een puppie. Selly hield ons regelmatig op de hoogte met filmpjes, appjes en gesproken berichten.

Nero is sinds aankomst al uitgegroeid tot dezelfde grootte als een golden retriever in onze buurt. Hij is lief voor Kalle en Otis, onze katten ..maar ziet hij een andere kat of een vogel dan vliegt hij er achter aan.

Onze hondenvereniging is dicht, dus we hebben nog geen lessen kunnen volgen ..maar dankzij de youtube filmpjes van Zak George kunnen welwel al trainen.  Eerst de praktische zaken aangepakt J.

 

Mr White

In dit al bijzondere jaar was er nog iets bijzonders bij Filos, een kitten. Op Facebook en Instagram hadden we al foto’s gezien van Mr White met de mooie ogen. Even speelde ik met de gedachten om hem als pleegkat op te nemen zodat hij vast kon wennen. Maar de jongens zeiden gelijk: Nee mam als hij komt dan blijft hij. En dat was echt de beste beslissing. Nero was nog blijer dan hij al was, want nu heeft hij 24 uur per dag een speelmaatje en de jongens zijn blij want Mr White is een echte knuffelaar.

Mr White is een celebrity in de buurt. Hij is opgegroeid met honden dus begroet elke hond die langsloopt. Hij heeft elke ochtend een vaste afspraak met de hond van de buren. Hij zit netjes voor de deur te wachten op het uitlaat moment J. 

Ja sinds dit najaar staat ons huishouden op zijn kop ..en dat bevalt heel goed!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

noelle rizzato
4 jaar geleden

toppppissime verhaal