Wij zijn erg blij met kleine Zarah!

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 23:15

We hadden het er samen al eerder over gehad dat we graag een hondje zouden willen, maar omdat ons werkschema dit niet toeliet stond het nog even op de lange baan. Aangezien er in januari bij een van ons op werkgebied een verandering had plaatsgevonden, werd de mogelijkheid tot het nemen van een hondje ineens een optie. Sindsdien zijn we actiever op zoek gegaan naar een hondje om onze wens uit te laten komen. Ik (Evelien) zocht al actief op internet, o.a. Marktplaats en Facebook. Vanuit daar zijn we ons meer gaan oriënteren op verschillende stichtingen voor een hondje uit het buitenland, om zo een hondje (voorkeur pup) te adopteren en deze een gouden mandje bij ons te kunnen geven. Voor een bepaald ras hadden we toch geen voorkeur en een rashond hoefde voor ons ook niet. Onze enige voorkeur was dat het een klein tot middelklein formaat hondje zou blijven.

 

Via Marktplaats ben ik uiteindelijk Filos Dog Rescue actief gaan volgen op Facebook. Wat een leuke site en wat een leuke pups! Op een gegeven moment had ik gereageerd via Facebook op een ander hondje (Polly), op deze manier kwamen we in contact met Pauline. Uiteindelijk bleek dat zij al geadopteerd was en stelde Pauline ons voor aan Zarah. Nadat we samen de site en het filmpje hadden bekeken werden we beide erg enthousiast van kleine Zarah!

Pauline heeft telefonisch contact met ons gehad om meer over Zarah te vertellen, hierna wisten we het zeker, we wilde optie tot adoptie om zo te kijken of er een klik is (na 3 dagen wisten we al genoeg en hebben besloten haar definitief te adopteren).

 

Toen begon de voorpret, vele foto’s en filmpjes van Selly in de Whatsapp groep, wat is het toch een leuke en schattige pup om te zien!

Het is allemaal erg snel gegaan, want één week later (op 11 februari) konden we haar al ophalen op Schiphol! In die week hebben we de nodige spulletjes gehaald voor Zarah zodat ze zich hopelijk snel thuis zou voelen.

 

Ze is nu alweer 2 weken bij ons, binnen begint ze steeds losser te voelen (en ons steeds meer uit te dagen met haar puppystreken). Buiten wandelen is nog wel af en toe spannend, maar ook dit gaat steeds beter. Vanwege de goede socialisatie bij Selly merken we dat ze geen probleem heeft met andere honden als we deze tegenkomen tijdens de wandeling. Ze blijft even afwachtend zitten tot de andere hond in de buurt is een gaat dan eens voorzichtig op verkenning.

Ook begint ze steeds meer uit zichzelf te spelen met de verschillende speeltjes in huis. Alleen het slapen in de bench zorgt nog voor de nodige blafjes en piepjes, maar hier werken we nog aan.

 

Kortom, we zijn erg blij met onze kleine Zarah en met het persoonlijke contact van Filos Dog Rescue en de goede zorgen die de hondjes krijgen van Griekenland tot in Nederland. Zelfs na adoptie beantwoorden ze graag je vragen.

 

We kunnen iedereen die een adoptiehondje wilt Filos Dog Rescue aanraden!

 

Groetjes uit Limburg,

Sjors, Evelien & een knuffel van Zarah

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.