Tom: ons allerliefste vriendje!

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 23:40

Tom - ons allerliefste vriendje

 

Op een dag zat ik op Facebook te kijken naar herplaatsers die een gouden mandje zochten en ineens was daar Tom. Zijn lieve bruine ogen keken mij vanaf de foto aan, iedereen in ons gezin was gelijk enthousiast! Via Filos kwam ik in contact met Pauline. Een lieve enthousiaste vrouw die heel nuchter, maar met heel veel liefde vertelde over het hebben van een adoptiehond uit het buitenland. Er werd doortastend gevraagd of wij als gezin wel geschikt zouden zijn. Geen organisatie dus die het liefst zo snel mogelijk pups hierheen haalt en maar willekeurig plaatst.  Dat gaf een fijn gevoel, ik had duidelijk iemand aan de lijn die begaan was met de hondjes en zocht naar een definitief gouden mandje.

 

Na een periode van updates met foto's en filmpjes van Tom (leuk!!!) en telefoontjes over en weer waarin ik ter voorbereiding op Tom's komst alles kon vragen, was het eindelijk 15 februari. We mochten hem ophalen!! Na een lange reis kwam er 's avonds een enorm bang hondje uit de bus, staartje strak onder zijn trillende lijfje. Maar wat een leukerd!! Hij zat direct in ons hart. 

 

Thuis begon het wennen aan zijn nieuwe huis, veel slapen en rusten en alles vanaf een afstandje bekijken, snel schrikken. Maar voorzichtig kwam hij hij toenadering zoeken en op dag 2 lag hij al aan mijn voeten te slapen. Ook Nyne (9) mocht hem toen al knuffelen en voorzichtig gingen zijn oogjes dicht van overgave.

En iedere dag zagen we zijn vertrouwen groeien. Zijn staartje ging steeds verder omhoog, hij kwam al naar je toe als je hem riep. Met de adviezen van Pauline waren we consequent, maar wel rustig en liefdevol. En al snel luisterde hij naar korte commando's. Met veel liefde en knuffels maar zeker ook heel veel rust en belonen als hij deed wat wij wilden, groeide zijn vertrouwen. Woensdags begon hij ineens te spelen en zagen we dat Tom heerlijk maf kan zijn, lekker onbezorgd en vrolijk.

 

 

En nu, nog maar nauwelijks één week later is Tom niet meer weg te denken uit ons gezin! Het is zo'n lieverd! Hij is net als wij gek op knuffelen en is ook heel leergierig en intelligent! Hij weet al dat hij op ons teken moet wachten met oversteken, met naar binnen en buiten gaan van het huis, met eten. Bizar hoe gericht hij op ons is, hij wil het zo graag goed doen allemaal! Vaak kijkt hij ons aan alsof hij wil vragen "doe ik het wel goed?" En natuurlijk belonen wij zijn goede gedrag dan met een knuffel. En dan zie je dat staartje tevreden heen en weer zwiepen. Nadat manlief (Tom vond hem nog een paar dagen heel spannend) elke keer zijn eten gaf, was hij ook wat betreft de baas met z'n diepe stem over de streep. Hij was thuis!

 

Ongelofelijk om te zien hoe met geduld en liefde dat bange trillende hondje van amper een week geleden zulke enorme reuzesprongen maakt! We hebben nu al een fantastische basis om samen verder te groeien. Yenthe (15) zegt "als ik Tom zie dan voel ik me gelijk blij!" En Nyne zegt, "Tom is mijn aller-allerbeste vriend!"

Dank je wel lieve mensen van Filos voor de superstart die jullie Tom hebben gegeven. Tom is geweldig! 
Liefs Raymond, Manita, Yenthe en Nyne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.