Zen hoort bij ons!

Gepubliceerd op 28 mei 2020 om 13:20

Wat leek het ons leuk om gastgezin voor Filos Dog Rescue te worden. Na enige tijd wachten in spanning kwam dan eindelijk Zen tijdelijk bij ons wonen. 

Nu leefden we met drie honden. Enige organisatie was vereist, met name hoe laat je drie honden uit? Al snel bleek dat Zen zich uitstekend gedroeg. Wel wat puntjes op de i zetten maar dat was niet verwonderlijk na zo’n trieste periode. 

 

Al snel werd een lief adoptiegezin gevonden. Tot groot verdriet van ons want we hadden haar in ons hart gesloten. Maar gastgezin is gastgezin. En Zen ging mee met lieve mensen. Na drie dagen kregen we een alarmerend telefoontje. Zen was ontsnapt, en zwierf al enkele dagen door de bossen. En na vele verwoede vangpogingen met het hele dorp erbij, was het niet gelukt om Zen in handen te krijgen. Wij besloten onmiddellijk om te helpen met zoeken, want dit kon fataal aflopen. 

 

Zen was in die korte periode al erg aan ons gewend geraakt en was dikke maatjes met onze hond Duuk. Samen met vele hulptroepen hebben we het bos doorgekamd waar Zen onlangs was gezien. De schemer begon in te vallen en de regen kwam met bakken uit de lucht, het was nu of nooit! Drijfnat en koud riepen we nog eens haar naam…en opeens kwam ze naar ons toegerend. Dolblij en jankend sprong ze in mijn armen. Een geweldige hereniging in de stromende regen. Zen hoorde bij ons, de liefde spatte eraf.

 

 In heel goed overleg met het adoptiegezin werd besloten dat wij Zen gingen adopteren. Ondanks het feit dat ze als volwassen hond bij ons kwam, heeft ze zich enorm goed aan het huiselijke leven aangepast en is niet meer weg te denken bij ons.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.