Ons huis is weer vol leven dankzij onze lieve Luca!

Gepubliceerd op 14 mei 2020 om 00:56

Lieve Luca hoort er helemaal bij.

 

In de zomer van 2019 moesten wij onze Golden Retriever en geweldige vriend Boris in laten slapen. Hij was in korte tijd heel erg ziek geworden en helaas was er geen andere mogelijkheid dan afscheid van hem te nemen. Boris was toen bijna 12 jaar oud en had 10 jaar bij ons gewoond. Als herplaatser kwam hij in ons gezin en wat hebben wij een fantastische hond en trouwe vriend aan hem gehad. Het verdriet was enorm groot en we dachten niet dat we toe zouden zijn aan een andere hond. Na een klein half jaar was het verdriet nog even groot en de leegte in ons gezin enorm. Langzaamaan begonnen we toch te praten over een “nieuwe” hond, een nieuw gezinslid, en besloten we om weer op zoek te gaan naar een herplaatser om die een fijn huis en heel veel liefde te kunnen geven.

 

We kwamen in contact met Pauline en zij vertelde ons dat er in Italië een puppy zat die in januari naar Nederland kon komen. Zij was nog opzoek naar een gastgezin voor deze pup en vroeg of wij dat wilden zijn. Het voordeel als gastgezin is dat je eerste keuze hebt op adoptie, maar toch ook even kan kijken of het klikt. Voor ons een fijn idee en Pauline stuurde de eerste foto’s en filmpjes van Luca. Toen we dat heerlijke witte bolletje in Italië zagen, waren we eigenlijk al verkocht…

 

Op 12 januari reisden we met ons gezin af naar Hilversum om Luca op te komen halen. We hadden hier enorm naar toe geleefd en het moment dat de hondjes uit het busje kwamen, zal ik niet snel meer vergeten. Onmiddellijk sloten wij Luca in ons hart. Wat een heerlijke schat, die nog wat wantrouwend de wereld in keek, maar zich wel direct aan ons overgaf. Thuisgekomen was hij best snel op zijn gemak en bleek een echte knuffelkont te zijn. Ook buiten doet hij het prima. Aan de lijn lopen ging vanaf het begin al behoorlijk goed en Luca speelt graag met de andere honden uit de buurt. Wat geweldig om te zien hoe goed hij zich aanpast en hoe je het wantrouwen in zijn ogen ziet veranderen in vertrouwen. De puppy-streken (inmiddels puberstreken) komen regelmatig boven, voor ons een teken dat hij zich thuis voelt! Het samenwonen met onze kat is af en toe nog een puntje, maar met wat scheidsrechteren tussen de twee is het te doen. We besloten dan ook om Luca definitief te adopteren!

 

Inmiddels woont Luca ruim 2 maanden bij ons en is ons nieuwe vriendje niet meer weg te denken. Wat zijn we trots op onze Italiaanse kanjer die, na een moeilijke start in zijn leven, helemaal zijn draai gevonden lijkt te hebben. Wij werken aan huis en Luca is daardoor weinig alleen. We maken heerlijke wandelingen, spelen in de tuin en gaan samen naar de hondenschool. Als we ’s morgens naar beneden komen staat er een blije hond op ons te wachten. Zijn dag begint pas echt goed na lekker over zijn buik gekriebeld te zijn, een uitgebreide knuffelbeurt en een frisse ochtendwandeling! Ons huis leeft weer en onze harten zijn weer blij, dankzij onze lieve Luca!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.