Eindeloos knuffelen met Maggie!

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 om 19:11

Na een moeilijke tijd heb ik afgelopen zomer besloten te stoppen met werken zodat ik weer meer tijd voor mijn gezin zou hebben. Vanaf dat moment ben ik ook op internet gaan zoeken naar (informatie over) een hond. Hoe meer ik las, hoe zekerder ik wist dat een hond goed zou zijn voor ons gezin. Toch bleef er ook die twijfel. Welke hond past bij ons? Zouden de kinderen en mijn man net zo enthousiast zijn over een hond in huis als ik? Zou een hond echt de gewenste aanvulling zijn op ons gezin? 

Toen zag ik een advertentie van Filos Dogs Rescue op marktplaats. Ik heb meteen gebeld en een erg fijn gesprek gehad met Pauline. Vervolgens heb ik ons opgegeven als gastgezin. Op deze manier konden we eerst proberen of een hond ook echt bij ons zou passen. 

Toen Pauline niet lang daarna een foto doorstuurde van Fleurtje (ondertussen ‘Maggie’ genoemd) waren we opslag verliefd. We hebben meteen de optie tot adoptie erbij aangevraagd. We hadden vooraf gehoord dat Maggie een beetje terughoudend en angstig zou zijn, maar dat bleek bij aankomst reuze mee te vallen. Ze had direct een click met onze dochter. Toen de aangekomen hondjes even los in de tuin mochten lopen, hield Maggie onze dochter de hele tijd in de gaten. Zodra de andere honden aandacht kwamen vragen, propte ze zichzelf ertussen en begon onze dochter te likken. Eenmaal thuis aangekomen, was Maggie snel op haar gemak. Iedereen is bezweken voor haar lieve, rustige, zachtaardige karakter. Ze vind het heerlijk om bij ons op de grote zitzak te liggen en eindeloos te knuffelen. Ze is erg gericht op mensen, begroet iedereen enthousiast. Op straat is ze nog wat terughoudend en andere honden vindt ze spannend. Maar ook dit gaat steeds beter. We zijn heel erg blij met Maggie. Ze is ons zonnetje in huis. Iedereen wordt vrolijker en rustiger na een knuffelmoment met Maggie.

De begeleiding van Pauline na de aankomst van de honden in Nederland is erg fijn. Je kan bij haar terecht met allerlei vragen en ze heeft ons rustig de tijd gegeven om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Heel erg bedankt voor de warme en persoonlijke begeleiding en natuurlijk voor het compleet maken van ons gezin.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.