Lucca is mijn ideale maatje!

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 20:15

Enkele weken geleden reageerde ik op verhuisdieren.nl op een hondje dat mij aansprak. Al enige tijd had ik moeite met mijn nieuwe status van alleenstaande gepensioneerde, en ik dacht dat een kameraadje dat mij zou helpen regelmatig de deur uit te gaan, of mij zou verwelkomen bij thuiskomst, mijn leven wat luchtiger zou maken.

 

Ik heb veel verschillende honden in mijn leven gehad en bedacht welk ras voor deze levensfase geschikt zou zijn.

Toen ik echter bij toeval op de website keek, werd ik verrast door de vele totaal verschillende koppies die mij aankeken. Elk hondje had zijn persoonlijke verhaal. 

Pauline belde mij om te zeggen dat het door mij uitgekozen hondje echter al serieuze gegadigden had, maar dat er in Italië net een look-alike was opgevangen met drie broertjes en zusjes. Ze stuurde snel een paar foto’s, en ik besloot de gok te wagen. Dat wil zeggen, omdat er nog niet veel over de hond bekend was, mocht ik op veilig spelen en hem eerst als foster adres opvangen, met eerste recht op adoptie. Dat heeft mij over de streep getrokken. 

Drie weken later kwamen de hondjes met een vrachtwagen in den Bosch aan. 

Ik had het idee dat de hondjes erg goed en liefdevol verzorgd waren. Ik voelde bij Lucca wel spanning, maar geen angst. In de auto gedroeg hij zich al voorbeeldig en zeer op zijn gemak. 

Eenmaal thuis, en na een week, blijkt hij het ideale hondje voor mij te zijn. Ik had het zelf niet beter kunnen bedenken. Hij is met alle mensen zeer op zijn gemak, is gek op kinderen, is blij met alles, zeer leergierig, houdt vooral van knuffelen en last but not least, hij is een beauty. 

Pauline blijft even nog de vinger aan de pols houden: ze is begaan met het lot van haar “rescues”

Ik zie mijn toekomst weer een stuk lichter in, en zet zelfs de stappenteller weer op actief!

Reactie plaatsen

Reacties

Rentia van Gastel
10 maanden geleden

Hoihoi, zou Luca een broertje kunnen zijn van mijn hondje, Amy ( nu Tutti). Zij kwam samen met haar zusje Mia naar Nederland en is in Zaanstad in een fostergezin gekomen