Hoe IJsbeerpup Misty gelukkige hond Pebble werd!

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 om 12:45

Toen we onze laatste Groenendaeler 2 jaar geleden moesten laten inslapen dachten we dat we nooit meer een hond zouden nemen. Maar bloed kruipt waar het niet kan gaan…
We zouden gaan verhuizen naar een huis met een flinke tuin en bovendien in een gebied waar je eindeloos kunt wandelen. ‘Hier hoort gewoon een hondje bij!’ voelden we al snel.

We besloten een hondje te adopteren. Er zijn immers zoveel honden die een akelige start hebben gehad en die een betere plek verdienen! Wat snuffelwerk op het internet gaf al vrij snel een idee van ‘waar je wel en waar je niet moet zijn’. Via Marktplaats wordt van alles aangeboden en ik ben daar dan ook een beetje voorzichtig mee. Maar de teksten bij de foto’s van de hondjes van Selly en Pauline van Filos Dog Rescue (Drama - Griekenland) trokken mijn aandacht. Heldere teksten waar veel betrokkenheid en dierenliefde uit bleek. Van een nestje ‘ijsberenpups’ was nog één hondje te adopteren: Misty.

Na een rondje op hun website heb ik contact opgenomen met Pauline. Zij is contactpersoon in Nederland. Een aantal telefoongesprekken verder was over en weer duidelijk ‘wat voor vlees we in de kuip hadden’ en was de deal rond: Misty zou ons nieuwe hondje worden. We moesten alleen nog een poosje wachten want het nestje zou pas zes weken later naar Nederland komen. Dit i.v.m. met vaccinatie en andere import-regels.

Om het wachten te veraangenamen stuurde Selly vanuit Drama via de groepsapp regelmatig updates en leuke foto’s en video’s. Zo kregen we alvast een beeld van ons hondje, de situatie en het roedeltje. De bij de groepsapp aangesloten adoptanten wisselden enthousiast allerlei info en reacties uit. Het was een feest om hierbij betrokken te zijn!

Pauline en Chantal hebben de hondjes vanuit Griekenland naar Nederland begeleid. Voor het vertrek, bij aankomst op Schiphol en in de tijd daarna ontvingen alle adoptanten duidelijke informatie over het ‘papierwerk’, karakter en omgang van hun hondje, opvoedtips en valkuilen, enz. De begeleiding was top! En op de nazorg zit geen vervaldatum, heb ik de indruk, want in de groepsapp worden nog steeds al onze vragen uitgebreid en met zorg beantwoord!

Inmiddels is de verhuizing achter de rug en zijn we met z’n 3tjes gestart op de nieuwe stek. Onze Misty heet nu Pebble. Ze doet het voortreffelijk! Het is een lief, blij hondje. Er zit wel een koppie op dus het is nu corrigeren en opvoeden geblazen, maar dat hoort erbij. Gisteravond vroeg iemand “Maar heeft zo’n hondje niet een enorm trauma dan?” Nee, absoluut niet! Pebble is rustiger, stabieler, onderzoekender en blijer dan onze vorige (ras)honden. En hoewel we van al onze honden zielsveel hebben gehouden en van ze hebben genoten, verwacht ik dat Pebble voor ons het ‘makkelijkste’ hondje zal zijn. Het is precies het hondje dat nu bij ons past. En dat heeft alles te maken met de manier waarop ze door de vrouwen van Filos Dog Rescue is gered, opgevangen en opgevoed.

Dankjulliewel en heel veel succes bij al jullie mooie werk!

Jan & Ditty Meskers

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.