Amelie

wauw, wat een toppertje. Amelie is niet alleen mooi, maar ze heeft ook een geweldig karakter!!

Een paar woorden die mij typeren: easy-going, ondernemend, bedachtzaam, eigengereid en slim. Mijn gastbaasje is trots op mijn leercurve, in huis ben ik heel rustig en ik loop al mooi aan de lijn zonder trekken. Ik houd heel erg van knuffelen! Als jij niet van opruimen houdt is dat geen probleem. Sokken en schoenen sorteer ik voor je in mijn mandje 😉

Ik houd van in de tuin liggen en als het regent kijk ik graag hoe de wereld aan me voorbij trekt. Als we een eind de natuur intrekken, en er echt geen auto’s in de buurt zijn, mag ik los met een lange sleeplijn. Dan kan ik heerlijk rennen, leuk met andere honden een wedstrijdje doen. Ik win! Het liefst zeg ik iedereen die ik tegenkom even vriendelijk gedag. Dat ik daarbij geen sprongetje hoeft te maken begin ik ook te snappen. Ik doe graag iets voor mijn baasje ! Ik ben een bescheiden eter en laat meestal iets staan voor later.

Ik houd van grote wandelingen, los eenmaal goed gewend aan u, daar waar het veilig is. Want lekker struinen, spelen, slidings door het zand maken, is helemaal mijn ding.

Ik schrik niet van geluiden of bewegingen, kan goed met elke hond, elk mens, en op de katten op straat reageer ik rustig en nieuwsgierig, op kinderen trouwens ook (ofcourse want ik ben maremma) .

Ik speel en ren graag buiten en ben heel rustig in huis. Ook slaap ik ’s nachts lekker door. Ik kan ook al even alleen zijn. Als je me zo’n kauwbotje geeft waar je een paar uur mee kunt doen ben ik dik tevreden. Wel fijn als je snel terug bent natuurlijk!! Ik ben een tophond en ben er echt helemaal klaar voor, jij ook?

Amelie is gevonden op de straten van Gioiosa Ionica /Calabrië /zuid Italië.

Onze stichting was daar voor een sterlisatie week in Calabrië met twee Nederlandse dierenartsen en ons team om daar straathonden te steriliseren. Amelie was daar één van.

We zeiden allemaal, wat een toppertje. Die moet naar Nederland komen, die is veel te leuk om rond te laten zwerven, met alle gevaar van dien.

We denken zeker dat ze een baasje heeft gehad, want ze was daar ook al heel sociaal.

Wij zoeken dus sportieve adoptanten met:

▪️ Voldoende tijd en geduld om Amelie verder te trainen.

▪️ Een tuin, waar ze heerlijk in het zonnetje kan liggen. Een appartement is geen optie.

▪️ Een losloopgebied gebied in de buurt hebben.

▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond hebben.

Stuurt u bij belangstelling, een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, ervaring, woon en werkomstandigheden en wij zullen telefonisch contact met u opnemen.

De adoptiekosten zijn gebaseerd op vaccinaties, chip, en Europees paspoort en zijn € 540,-

Verder hebben wij twee gedragsdeskundigen in het team en een voedingsdeskundige, waardoor u met uw vragen terecht kunt bij één van hun. Wij vinden het belangrijk in contact te blijven met onze adoptanten.

Ook hebben wij twee loopgroepen waar u belangeloos mee kunt lopen. Één in Hilversum en één in Hoofddorp. Enorm leerzaam voor de hond en voor u. Voor de socialisatie enorm belangrijk, de groep honden zijn speels en zachtaardig en zijn allemaal geadopteerd bij onze stichting.