• Dog Rescue Team!
  • Goed gesocialiseerde zwerfhonden!
  • Vrienden voor het leven!
Filosdogrescue » Succesverhalen geplaatste honden » Wij zijn superblij met onze Griekse hondje Ouzo!

Wij zijn superblij met onze Griekse hondje Ouzo!

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 20:53

Lieve en vrolijke Ouzo, dol op kinderen

Toen onze bejaarde hond was overleden zeiden we "nooit meer een hond". Maar dan gaat het toch weer kriebelen.....

We gingen op zoek naar een hondje uit het buitenland. Onze eerdere honden waren ook "buitenlandertjes" en dat is altijd goed bevallen. Deze hondjes hebben minder of geen kans in het land waar ze vandaan komen en ook zij verdienen een kans op een gouden mand. 

Tijdens onze zoektocht kwamen we Filos dog rescue tegen en de manier waarop zij op hun website en op Facebook informatie gaven, de kleinschaligheid en persoonlijke benadering, beviel ons. Ons oog viel op Ouzo, en na een fijne screening mochten we hem gelukkig adopteren. In de weken waarop we moesten wachten tot Ouzo mocht vliegen werden we goed op de hoogte gehouden en de vlucht en de papieren, de entingen: alles was dik in orde.

Begin november kwam Ouzo bij ons. Binnen in huis ging het eigenlijk meteen goed. Hij was lief tegen de katten, reageerde enthousiast op de kinderen en sliep de hele nacht door.

Buiten moest Ouzo heel erg wennen aan alle nieuwe dingen: auto's, fietsers, vreemde mensen, vreemde honden.

Ondanks dat we het rustig aan deden heeft het echt wel zijn tijd nodig gehad. De ene hond is in een paar dagen gewend, bij de ander duurt het iets langer. Bij Ouzo duurde het een paar weken voor het goed ging maar toen ging het ook ineens heel snel heel goed.

Het was echt GEEN getraumatiseerd of bang hondje, wat veel mensen ten onrechte denken als ze horen dat je een buitenlands hondje hebt. Het waren gewoon veel nieuwe dingen ineens om aan te wennen voor een hondje, weg van zijn vertrouwde omgeving en zijn broertjes en zusje. Maar met tijd, geduld en liefde komt het allemaal goed. Ook konden we na de adoptie nog altijd met vragen terecht bij Filos. En nu? Nu merk je helemaal niets meer aan Ouzo, al rijdt er een vrachtwagen langs of vliegt er een grote helikopter boven ons hoofd, hij kijkt niet op of om. Ouzo gaat graag mee wandelen. Hij speelt buiten met onze kinderen en hun vriendjes, verstoppertje en voetballen zijn favoriet. Er wonen nogal wat honden bij ons in de buurt en Ouzo kan met alle honden goed overweg. Het is een heel nieuwsgierig, lief en blij hondje.

Ouzo heeft echt zijn plekje gevonden en wij zijn heel erg blij met onze Griek!

Guido en Inge 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.