Pepper: een nieuw synoniem voor liefde!

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 21:56

Pepper. Een nieuw synoniem voor liefde. 

 

Binnen vier weken je nieuwe naam kennen, je omgeving feilloos in kaart brengen, knisperend opwaaiende blaadjes moedig trotseren, de juiste sukkels onder de katten en waterkippen herkennen om ze lekker te kunnen jennen, voor het eerst ontdekken dat je in bloedtempo ook achter een bal aan kunt rennen, de beste strategie vaststellen om geruisloos het plakje kaas van een boterham te jatten, slim analyseren welke beloning wacht bij welk gewenst gedrag en vooral: weten hoe je je baas of bazin in één klap klaarwakker krijgt - simpelweg in een vloeiende duikvlucht je volle acht kilo op de nog slapende buik laten landen.

 

Pepper kreeg het allemaal voor elkaar. De pientere jongedame, afkomstig uit een ongetwijfeld voornaam Italiaans geslacht waarvan de annalen helaas onvindbaar zijn, stal ons hart op de avond dat ze ons werd aangereikt. We hebben nauwelijks geslapen van de opwinding, want het besluit om deze heerlijke hond te adopteren was al gevallen voordat de maan zich liet zien.

Ze moet onze keuze de volgende ochtend hebben gevoeld. Pepper ging snoeihard aan het werk om zich in de kijker te knokken. Natuurlijk hielpen de tweemaal daags 48 gram brokken in de groei van een smakelijke relatie, maar met een scheef koppie nauwkeurig luisteren naar het nieuwe Nederlands en tactisch toegeven aan de rangorde bleken ook prima randvoorwaarden.

 

De toppers van Filos overbrugden vrijwillig dik tweeduizend kilometer voor de ideale match. We hebben beiden in het verleden prachtige honden zien komen en gaan, afkomstig uit diverse rassen en karakters, en zijn dus wel iets gewend. Maar ongelogen: nog nooit hebben we in zo’n korte tijd al zoveel wederzijds plezier meegemaakt als met Pepper, de intelligente en elegante huisgenoot die dankzij Filos Dog Rescue is gered uit een haveloze toekomst.

 

Voor ons is Pepper een nieuw synoniem voor liefde.

 

Maureen van der Velden

Carl Lunenborg

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.