Charlie krijgt alle liefde en meer!

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 23:07

Onze adoptie van Charlie,

Het ligt zo voor de hand dat je gaat kijken in je omgeving of er ergens een nestje verwacht word, en zo deden wij dat ook. Maar tijdens de corona merkte je al snel dat er veel gezinnen in Nederland dit deden en wisten wij al snel dat we dit graag op een andere manier wilde doen.

En toen kwamen we bij adoptie vanuit een dog recue center, na veel research kwamen wij bij filos dog rescue uit. 

Op vrijdag 10 juli kroop ik achter de computer en stuurde een mail met de vraag hoe dit allemaal in z’n werk ging en wat kwam ik in een warm bad van mensen terecht! 

Selly stuurde mij een mail terug met dat we wellicht even telefonisch contact konden hebben om het een en ander door te spreken en uit te leggen. 

Ik dacht ach een gesprekje kan geen kwaad, en wat voelde dat gesprek gelijk goed.

Een fijn gesprek met van beide kanten duidelijkheid hoe we er in stonden, zij zijn op zoek naar een fijn nieuw mandje voor de hondjes die zonder enige reden achter gelaten worden vanuit Griekenland, en wij waren op zoek naar een lieve & trouwe viervoeter die ons gezin met al twee kinderen kon uitbreiden.

En Selly had wel een leuk hondje zei ze, maar er was nog een gezin die ook interesse had dus ze zou wel de foto’s doorsturen maar het stond nog op losse schroeven.

De foto’s volgde 5 minuten na het gesprek en wat waren wij gelijk verliefd, een foto met een lieve rood bruine pup die zonder pardon achter gelaten was op het strand. Ik zal eerlijk zijn ik heb zitten duimendraaien , dit hondje wilde wij heel graag adopteren .

Een paar uur later kwam het verlossende telefoontje , wij mochten ( toen nog Pim ) adopteren, wat een blijdschap was er hier in huis.

De volgende dag volgde een ontzettend leuk gesprek met Selly die vol enthousiasme vertelde over onze lieve Charlie die achtergelaten was en hoe het met hem ging.

Echt waar wat een ontzettend lieve en zorgzame mensen runnen dit rescue center. Ze heeft ons uitgelegd hoe de verdere procedure zou verlopen en dat we op de hoogte gehouden zouden worden door middel van appjes en foto’s ,en die volgde! De dag kwam steeds dichter bij dat Charlie naar Nederland zou komen ondertussen waren de kinderen druk bezig met zich voorbereiden door de filmpjes wel 20 keer te kijken en papa en mama de spullen verzamelen om hem een warm welkom te geven. 

En toen was het ineens 8 Augustus en was hij echt onderweg.

Met wat gezonde zenuwen vertrok ik met wat voer en water en een hart vol liefde om hem op te halen, we zijn de hele avond op de hoogte gehouden van hoe het verliep en hoe de hondjes het maakte. En toen was hij daar ineens, Charlie kwam wat voorzichtig de reis bench uit maar wilde gelukkig gelijk wat eten en drinken.

En kijk hem nu , we zijn inmiddels bijna 4 weken verder en het lijkt alsof hij altijd al bij ons gezin geweest is. Het is een knuffelbaar, speels en ontzettend lief beest. Ik snap echt met de beste wil van de wereld niet waarom je z’n beestje achter laat maar bij ons zal hij alle liefde krijgen en zelfs nog een beetje extra .

Eind September gaan we beginnen aan de puppy cursus , nu eerst maar lekker knuffelen en laten weten dat hij bij ons meer dan welkom is ( wel met duidelijke regels , al een beetje puppy cursus kan geen kwaad ) en als iemand mij vraagt hoe wij aan deze lieve pup gekomen zijn vertel ik zeker met trots dat hij bij filos dog rescue vandaan komt waar ontzettend leuke en zorgzame dierenliefhebbers werken die deze pups hun wereld een stuk liefdevoller maken.

Veel liefs Familie Meulenbroek

 

& een pootje van Charlie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.