Sunny one so true, I love you.!

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 17:03

Het succesverhaal van Sunny.

 

Het is maandagmiddag en zit samen met Sunny in de auto naar de dierenwinkel. We hadden daarvoor een mooie nieuwe riem en halsband gekocht (zijn tuig en eerdere riem had Sunny dit weekend doorgebeten) en de halsband was iets te groot. Aangekomen bij de dierenwinkel om deze halsband te gaan ruilen, merkte ik op dat ik ook gelijk een nieuwe riem kon kopen. Sunny had zijn nieuwe riem ook doorgekauwd! Dat is Sunny: Een energieke pup in de bloei van zijn leven…

 

Het begon allemaal begin Juni. In de familie Whatsapp groep kregen we spontaan een berichtje van mijn schoonzus Karin die aankondigt dat ze een paar dagen een hondje in hun gezin opnemen voor Filos Dog Rescue. Duke (zo heette Sunny voorheen) moest ondanks de goede voorlichting en voorzorg van de stichting herplaatst worden. Er stond een leuke foto van Duke bij en ze waren nog op zoek naar een nieuwe adoptant. De beslissing was snel gemaakt en dezelfde middag hadden we direct telefonisch contact met Suzanne; een vrijwilligster van de stichting. Later die dag hadden we Duke al opgehaald!

 

Wij hebben onze vorige hond Porro anderhalf jaar daarvoor in moeten slapen na 14 ½ jaar trouw deel uitgemaakt in onze familie. Ondanks ons standvastige idee van “wij nemen nooit meer een hond”, werd na onze verhuizing naar Heerhugowaard de drang naar een hond groter.  Ons huis staat pal aan het recreatiewater van het Park van Luna en we zagen doorgaans honden voorbijlopen. Wij, inclusief onze 3-jarige zoon Denver, waren iedere keer enthousiast als er weer een leuke hond voorbijkwam.

Toch waren we nooit echt opzoek naar een hond, dus we denken dat Sunny ons gevonden heeft. Sunny is een liefdevolle, blije en enthousiaste aanvulling in ons gezin.

 

Onze zoon Denver heeft er inmiddels een grote vriend bij. Schaterlachend speelt hij met Sunny in onze tuin. Het is verbazingwekkend om te zien wat voor band zij met zijn tweeën lijken te hebben opgebouwd. Denver zoekt Sunny op en Sunny zoekt Denver op om vervolgens samen allerlei boevenstreken uit te halen. En op een ander moment liggen ze samen te knuffelen op Sunny zijn kussen.

 

Tsja, Sunny heeft een aantal kussentjes van de bank gepikt, opengereten, de vulling ‘all over the place’ verspreid. Ook heeft hij 2 riemen doorgebeten, 1 tuig en een aantal knuffels onder handen genomen. Na zo’n oude dibbes van 14 jaar werden wij gewoon weer even herinnerd hoe het is om een pup te hebben.

Sunny is een sociale en lieve hond. Precies waar wij op hoopten bij een nieuwe hond en zelfs nog beter! Sunny is erg rustig en houdt van knuffelen, maar kan ook heerlijk spelen. Met de omgang met andere honden in de buurt gaat het ook steeds beter. In het begin was hij een beetje angstig en onzeker, maar na veel positieve confrontaties met de honden uit de buurt is hij supersociaal geworden. Wij zijn trots op Sunny en we houden al onwijs veel van hem.

 

Mijn dank gaat dan ook uit naar de helden van Filos Dog Rescue. Wat deze mensen voor de honden doen is buitengewoon mooi. Deze honden krijgen dankzij hun goede zorg en vooral veel liefde een kans op een liefdevol leven. Wij hebben het stokje inmiddels een maand geleden overgenomen en doen onze uiterste best om de goede zorg van Filos te evenaren. Met de liefde die hij nu al krijgt en vooral ook teruggeeft maakt dit deze taak steeds gemakkelijker.

 

“Sunny,
Yesterday my life was filled with rain.
Sunny,
You smiled at me and really eased the pain.
The dark days are gone,
And the bright days are here,
My Sunny one shines so sincere.
Sunny one so true,
I love you.”

 

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
4 jaar geleden

Sunny kan zich geen beter huisje wensen! Wij zijn ook verliefd op hem geworden en hij past perfect in jullie gezin ❤️

Dennis de Kamper
4 jaar geleden

Zo gaaf om te zien hoe sunny en Denver het met elkaar kunnen vinden. En inderdaad, sunny heeft jullie gevonden. En laten we wel wezen, hij kan zich geen beter plekje wensen.
Schitterend beest.