Het succesverhaal van Zoë

Gepubliceerd op 30 november 2019 om 11:22

Op 25 oktober hadden wij voor het eerst contact met Pauline van Filos dog rescue.

Wij hadden informatie opgevraagd over een hondje uit Italië.

Na een heel fijn en prettig telefoongesprek hadden we afgesproken dat we contact hielden. Dat is ook gebeurd en zo nu en dan kregen we foto’s.

4 november stuurde Pauline een foto van een ander hondje, genaamd Melia. Schattig en lief koppie, niet zo groot, zindelijk en zou de volgende dag al naar Nederland komen en geplaatst worden bij een gastgezin in Almere. Telefoonnummers uitgewisseld van het gastgezin en een bezoek gepland voor zaterdag 9 november.

Van het gastgezin kregen wij foto’s en van Pauline nog een filmpje. Zonder dat wij haar al gezien hadden waren we toch al een beetje verliefd door haar mooie bruine ogen.

9 november naar Almere gereden en hadden wij de eerste ontmoeting met Melia. Kleiner dan we dachten maar dat was voor ons helemaal prima. Stukje mee gewandeld en even geknuffeld.

Op de terugweg in de auto hebben we even overlegd en allebei waren we heel enthousiast.

Meteen hebben we een spraakberichtje gestuurd naar Pauline dat wij Melia graag wilden adopteren.

Omdat wij nog met werk zaten hadden we ervoor gekozen dat Melia nog een weekje in het gastgezin zou blijven en dat wij haar zaterdag 16 november zouden komen ophalen.

De hele week van alles gekocht om het voor Melia zo fijn mogelijk te maken.

16 november was de grote dag, vroeg naar Almere gereden en Melia opgehaald.

Dank voor het gastgezin die haar erg goed hebben opgevangen, fijn dat deze mogelijkheden er zijn. Melia zou vanaf 16 november een andere naam krijgen en dat is Zoë. Zoë staat voor leven en dat geven wij haar, een mooi en fijn leven.

De autorit vond ze erg spannend en eng maar na een uurtje waren we eindelijk thuis en kon haar nieuwe avontuur beginnen. Beetje de kat uit de boom kijken maar ze ging vrij snel spelen met haar speelgoed, wandeling gemaakt en lekker gegeten.

Nu zijn we bijna een week verder en kunnen wij zeggen dat we verliefd zijn op Zoë. Zo lief, knap maar ook erg grappig. Liggen we bijna te slapen en gaat ze met haar kip spelen die, zoals bijna elk hondenspeeltje, een piepje heeft. Sommige dingen zijn nog spannend voor Zoë, zoals eventjes alleen zijn, maar dat gaan we de komende tijd goed oefenen en steeds een beetje uitbouwen.

Wij zijn blij met de mensen van Filos dog rescue die haar in Griekenland goed hebben verzorgd en opgevangen en blij met Pauline voor de juiste match en het fijne contact.

 

Namens Zoë een dikke knuffel.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.