Rex is helemaal relax!

Gepubliceerd op 5 september 2019 om 18:22

Afgelopen mei was ik voor de eerste keer met mijn dochter op vakantie in Griekenland. De verhalen over zwerfdieren zijn natuurlijk algemeen bekend, maar om het met eigen ogen te zien is toch heel anders. Zwerfkatten werkelijk overal, maar op een avond, na aankomst van een sunset-boottrip, troffen we in de haven onze eerste zwerfhond met puppies. Ondanks dat ze er goed doorvoed uitzagen, brak toch mijn hart en had ik ze het liefst in mijn koffer gestopt en meegenomen. Maar ja, dat was helaas niet mogelijk.

Al langere tijd speelde ik met de gedachte om er een hondje bij te nemen. Onze hond Flo is inmiddels 12 jaar oud en wordt door leeftijd en wat kwaaltjes minder actief, hoewel ze nog pit genoeg in zich heeft.
De ontmoeting met deze zwerfhondjes heeft me doen besluiten om te gaan kijken of we niet een hondje uit Griekenland zouden kunnen adopteren.
Zodoende ben ik gaan zoeken op het internet en op marktplaats kwam ik Rex tegen en was op slag verliefd. Rex was een hondje van Filosdogrescue. Aangezien ik geen automatisch voorstander ben van adoptie uit het buitenland, omdat ik van mening ben dat 'redden- om- te- redden' er juist voor kan zorgen dat kwaliteit niet altijd gewaarborgd is, heb ik de website eerst goed uitgeplozen en nog wat meer achtergrondinformatie gezocht bij de beheerders. Pauline en Selly bleken twee dames met gedegen kennis van honden, een achtergrond in Nederland in de dierenhulpverlening en dierenbescherming. Op hun website werd voor mij duidelijk dat het hen om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit. Een persoonlijke benadering van elke pup.Dat trok mij over de streep om de telefoon te pakken en Pauline op te bellen. Zo gezegd, zo gedaan.

Het telefoongesprek met Pauline was prettig. Was toch best even spannend of we wel door de screening heen zouden komen😉, maar gelukkig voldeden we aan alle voorwaarden die zij stelden aan een nieuwe adoptant voor Rex. Helemaal bijzonder vind ik het dat Filosdogrescue zelfs heeft meegedacht om een oplossing te vinden voor het feit dat ik op de avond van de aankomst van de puppies in Nederland er zelf niet bij kon zijn. Dank jullie wel, daarvoor, anders had Rex niet bij ons kunnen komen en dat had een enorm gemis geweest.

Rex is een heerlijke pup en kwam hier al aardig opgevoed aan. Lopen aan de riem, het commando 'zit' waren voor hem al bekend. Eveneens was hij gewend om overal aangeraakt te worden. Aan zijn poten zitten en in zijn bek kijken, zijn ook absoluut geen probleem. Ook de omschrijving van Rex op de website is precies zoals Rex is. Ook daar geen verassingen voor ons.
De communicatie rondom de hele adoptie is subliem. Nog voordat de hondjes hier aankwamen, werden we al op de hoogte gehouden met foto's en filmpjes. Bij de overhandiging van de hondjes zit zelfs een persoonlijke brief van Selly met specifieke informatie over jouw pup. Via een app-groep met deelnemers van alle hondjes die tegelijk aangekomen zijn, wisselen we informatie uit. Zowel de adoptanten onderling, als ook Selly en Pauline, die op die manier betrokken zijn en blijven en vragen die wij hebben beantwoorden. Zelfs nu nog, bijna 6 weken na aankomst.

Rex is een heerlijk ondeugend, maar o zo gevoelig mannetje. Hij past precies bij onze hond Flo, die inmiddels weer langere wandelingen maakt en zich zowaar door deze lieve Griekse charmeur laat overhalen tot af en toe wat spelen.

Dank jullie wel, Selly en Pauline (en natuurlijk jullie partners, die in dit hele proces onmisbaar zijn). Jullie zijn voor mij hét voorbeeld hoe het redden van honden moet gaan.
Filosdogrescue staat in mijn ogen in het teken van liefde voor de hond en de zorg die nodig is voor een toekomstige goede relatie tussen hond en nieuwe baas.

Heel veel liefs van Hester, Dieuwertje, Flo en bovenal van Rex💕🐾

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.