Raffi

Raffi is een leuke, gezellige en levenslustige reu van 2 jaar. In Italië kwam hij als kleine pup in het asiel waar enigszins aandacht en tijd was voor hem, echter lang niet voldoende voor zo'n leukerd als Raffi! Vanuit de opvang in Italië is hij nu 6 weken in Nederland.

 

We hebben Raffi leren kennen als een erg lieve en aanhankelijke hond die van aandacht, knuffelen en spelen houdt. Ook uitdagende spelletjes vindt hij leuk. Hij is graag buiten, in de tuin, het bos, de weilanden of op het strand.

 

Hij reageert enthousiast op andere mensen, werkelijk een echte allemansvriend. Visite of logees ontvangen of op visite gaan is geen enkel probleem. Andere honden vindt hij leuk, groot en klein, en wil graag met ze rennen en stoeien. Raffi spreekt de hondentaal goed. Katten begrijpt hij niet.

 

In de korte tijd dat Raffi in Nederland is heeft hij al veel heeft geleerd. In huis is hij rustig, zeurt nergens om en bedelt niet. Gaat rustig in zijn mand bij je liggen als hij een tijdje geen aandacht kan krijgen. Bij actieve bezigheden binnen of buiten wil hij alles zien wat je doet. Raffi heeft geen bench nodig en zoekt s'nachts een plekje om te slapen. Hij houdt bovendien van uitslapen! Hij kan zonder problemen een paar uurtjes alleen thuis zijn. Hij weet bij ons al goed wat mag en wat niet mag. Daarnaast is Raffi goed zindelijk.

Raffi is niet waaks maar reageert wel op de deurbel.

 

Raffi kan buiten goed zijn energie kwijt. De afgelopen weken is er veel aandacht besteed aan het lopen aan de lijn, maar zijn nieuwsgierigheid maakt dat dit een uitdaging is. Daarnaast vindt Raffi andere diertjes erg interessant zoals hazen, muizen en fazanten in de weilanden, eenden en ganzen in het water, vogels in de lucht. Hij ziet en ruikt ze soms van verre en wil er dan op af, de dieren opjagen en er achteraan blijven rennen. We zoeken daarom mensen die hem hierin extra kunnen begeleiden en trainen wanneer dit gedrag gewenst en ongewenst is.

 

De dierenarts heeft Raffi helemaal nagekeken en geen problemen ontdekt. Hij heeft ook alle nodige inentingen gehad.

 

Uiteraard is hij gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en in het bezit van een Europees paspoort.

 

Wij zoeken een adoptant met:

▪️ Voldoende tijd

▪️ Ruimte om hem lekker rond te laten rennen

▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️ Voldoende beweging en uitdaging, wellicht een leuke cursus?

▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden