• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Miraldo

Miraldo is genoemd naar een groene edelsteen omdat hij zulke prachtige groene ogen heeft. Miraldo is gevonden bij een stortplaats, samen met zijn zusje. Moederziel alleen zoekend naar voedsel. Gelukkig is hij op tijd gevonden en naar een shelter gebracht waar ze hem meteen liefdevol hebben ontvangen.

Hij heeft zo'n lief karakter dat hij in huis van onze rescuer zelf is opgenomen. Dat is fijn voor hem fijn want zo kan hij al wennen aan het leven in een huis en wordt hij al zindelijk gemaakt. Hij is lief, bescheiden, rustig, nog wat onzeker, houdt van spelen met andere hondjes, naar mensen is hij nog wat afwachtend maar zodra hij je vertrouwt komt hij uit zijn schulp en wil hij graag geknuffeld worden.

Miraldo kan in oktober mee naar Nederland komen mits we een adoptant of gastgezin hebben gevonden. Hij is netjes ingeënt, gechipt en heeft zijn eigen Europese paspoort. Hij zal, is de verwachting, maatje Labrador worden, maar uiteraard kunnen we dit nooit met zekerheid zeggen, we praten hier over een rescue hondje.

Wij zoeken voor deze knapperd een fijne adoptant of gastgezin die hem warm ontvangt en hem met tijd geduld en liefde in Nederland laat wennen. Een adoptant die hem mee neemt op eindeloze wandelingen en hem als hij eenmaal is gewend aan u, lekker los kan laten lopen, want daar houden ze van, lekker dollen en spelen met andere hondjes. Na de wandeling zal hij graag uren in zijn mandje willen slapen. buiten rennen, binnen rustig.

Wij hebben de mogelijkheid van Optie tot Adoptie, dat betekent dat, mocht u het hondje eerst op zicht willen, wij dit begrijpen. Na een week neemt u dan de beslissing of u het hondje adopteert. . Uiteraard zijn er dan adoptiekosten aan verbonden. Als gastgezin heeft u geen kosten, uiteraard.

Wij zoeken dus een gastgezin /adoptant met:

- Genoeg tijd om Miraldo te introduceren in het Nederlandse leven.

- Geduld om een rescue hond het nieuwe leven in Nederland bij te brengen.

- Affiniteit met een buitenlandse rescue hond. Bedenk dat een rescue hond uit het buitenland anders in elkaar steekt dan een Nederlandse hond..... Ze hebben een achterstand.

Mocht u na het lezen denken, dit is mijn hond, ik voel een klik, schrijft u dan een uitgebreide mail met daarin uw woon-en werksituatie en motivatie voor hem. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De adoptiekosten voor onze honden zijn €450,- en voor de speciale belijning €50, -. Deze kosten bevatten vergoeding voor chip, transportkosten, vaccinaties en Europees paspoort. Alle bovenstaande kosten zijn vele malen hoger dan bv Roemenië en andere landen. Verder moeten we uiteraard extra kosten die daar gemaakt worden aan de dierenarts, door ons betaald worden. We willen de hondjes zo gezond mogelijk naar Nederland laten komen.

Ook zit er in ons team een gedragsdeskundige, dat betekent dat bij vragen over opvoeding het eerste telefonisch consult gratis is, en ook een voedingsdeskundige is werkzaam in ons team