Milky

WOONPLAATS

Maarssen

 

LEEFTIJD

2 jaar

 

GESLACHT

Teef

 

FORMAAT

Groot (vanaf 55 cm)

 

Onze stichting zoekt adoptanten die deze lieve, knappe hond een nieuw thuis willen geven. 

Vanwege een te drukke en stressvolle gezins-/leefsituatie van de huidige adoptant moeten zij helaas afstand van Milky doen.

Milky is een geweldige gezelschapshond en vindt het heerlijk om bij je in de buurt te zijn/met je te knuffelen in huis. Helaas is ze door haar moeilijke start in het leven niet goed gesocialiseerd met de prikkels van het moderne leven en vindt ze nieuwe situaties, vreemde honden en sommige geluiden stressvol. Als ze te gestrest is, reageert ze ofwel door zich af te sluiten of door weg te vluchten. Milky heeft baasjes nodig die haar kunnen helpen zich veilig te voelen en die haar geleidelijk aan de wereld kunnen introduceren zodat ze beter met deze prikkels om kan gaan.

Milky verkeert in goede gezondheid. Ze weegt 25 kg en heeft een schofthoogte van 60 cm. Ze is gesteriliseerd, ontwormd/ontvlooid en negatief getest op tropische ziekten. De huidige adoptant heeft aangegeven dat Milky een graanallergie heeft – als ze brokjes met graan eet, bijt ze kale plekken in haar vacht (let op: af en toe een tussendoortje met graan heeft ze geen last van). Op advies van de dierenarts krijgt ze graanvrij voer.

Milky kan makkelijk 2 uur alleen zijn, veel langer is ze bij haar huidige adoptant niet gewend alleen te zijn. In een nieuwe situatie zal dit wel weer even rustig opgebouwd moeten worden.

Milky vindt veel prikkels buiten erg spannend. De huidige adoptant woont met een groot gezin in een drukke woonwijk. Ook hebben zij een seizoens plaats op een drukke plek op een camping en geen auto om Milky mee te kunnen nemen naar prikkel arme gebieden om rustig te kunnen wandelen. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Milky teveel prikkels krijgt en te weinig rust. Hierdoor stroomt de stress emmer van Milky regelmatig over en kan ze uit zelfbescherming verkeer of andere honden weg gaan blaffen.

We zoeken voor Milky een adoptant met een tuin, een rustig huishouden (wat oudere kinderen is prima), veel tijd en geduld. Ook zou het fijn zijn als de leefomgeving wat rustiger is of in de buurt van prikkel arme wandelgebieden. Eventueel een andere stabiele hond in het gezin zou ook helpend kunnen zijn.

Haar huidige familie laat haar gaan omdat ze zich realiseren dat ze Milky niet de omgeving en de tijd kunnen geven om haar te helpen een zelfverzekerdere hond te worden. Dit is wat de huidige adoptant van Milky schrijft: “Milky, wat vinden wij het moeilijk om je te laten gaan. Je bent een ontzettend lief beest. Je vindt het heerlijk om lange, prikkel-arme wandelingen te maken, te rennen achter een tennisbal, diepe kuilen te graven in het zand en dan 's avonds moe tegen ons aan kruipen op de bank. Maar je vindt ook veel dingen spannend, verkeer dat te dichtbij komt, drukke situaties en vreemde honden. Je raakt dan snel overprikkeld waardoor alles nog spannender wordt. Daarom werkt een druk gezin voor jou niet zo goed. Je vindt ons erg leuk maar de drukte eromheen kan je niet zo goed aan. Daarom zoeken we een plek voor je, waar je veel meer rust krijgt en je alle spannende dingen ook beter aan kan. We gunnen jou het beste maar gaan je ontzettend missen!”

 

Kortom zoeken wij adoptanten met :

Veel tijd en geduld

Ervaring om deze knappe meid verder te trainen in haar onzekerheid en dit een uitdaging vinden.

Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

De mogelijkheid hebben om haar los te laten lopen.

 

Bij interesse graag uw motivatie., woon en werkomstandigheden per mail!!!!