• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Lary

Geboortedatum: 25-04-2021
Verblijfplaats: Amstelhoek

Larry is gecastreerd, ontwormd, ontvlooit en heeft bloedonderzoeken gehad mbt tropische ziekten.
Larry weegt 17 kg en heeft een schofthoogte van 60 cm

Onze stichting zoekt nieuwe adoptanten die deze knappe, vrolijke familie hond een nieuw plekje willen geven. 

Vanwege gezondheidsproblemen van de huidige adoptant moeten zij helaas afstand van Larry doen. Onze hulp is ingeroepen, en uiteraard geven wij hier gehoor aan. 

Dit is wat de huidige adoptant van Larry schrijft :

Voorgeschiedenis:

Wij hebben Larry in september 2021 geadopteerd. Larry kwam uit Italië, hij had een tijdje gezworven over straat en hij was gered uit de bosbranden. Larry was in het begin erg teruggetrokken, hij lag het liefst onder de tafel of aan onze voeten in een hoekje bij de bank. Buiten wandelen vond hij spannend. Vooral als we mensen tegen kwamen. Gelukkig is dit nu onder controle. Hij reageert niet meer op vreemden op straat, ze kunnen hem alleen niet aaien maar dat hoeft ook niet van ons.

We hebben twee puppy cursussen met hem gedaan, hij heeft dit heel goed doorlopen. Hij leert snel en wil graag voor je werken en vooral beloond worden met snoepjes (wat we natuurlijk ook hebben gedaan).

Vanwege corona en even later mijn gezondheid, kwam er bijna geen ‘vreemd’ bezoek bij ons langs. Alleen mensen die hij kent en dit vind Larry altijd heel gezellig en leuk. Hij is dan gewoon zichzelf. Hierdoor is het ontvangen van onbekend bezoek nog wel lastig. Hier werken we nog steeds hard aan door Larry rustig op z’n kussen te laten liggen als bezoek binnen komt. Dit gaat langzaam beter, maar zal nog wel verder getraind moeten worden. 

Mijn gezondheid werd in de tussentijd slechter en na diverse onderzoeken blijk ik long covid te hebben. Het is onduidelijk of ik nog beter word, en zo ja op wat voor termijn dit zal zijn. Ik heb helaas te weinig energie om goed voor Larry te zorgen.

Larry is een hele energieke hond die veel beweging nodig heeft. Hij moet elke dag los lopen en vooral rennen. Dit, in combinatie met het goed begeleiden van Larry zijn onzekerheid, is voor mij te vermoeiend en daarom hebben we met pijn in ons hart besloten om een nieuwe baas voor Larry te zoeken.

Hieronder zal ik puntgewijs aangeven hoe Larry is met een aantal zaken;

- Stofzuiger: niet bang

- Katten in huis: niet bekend

- Katten op straat: Larry wil er heel graag achterna rennen en gaat blaffen. We leren hem dit af door hem dan te laten zitten en te wachten totdat hij rustig is, daarna negeert hij de kat meestal. Het gaat steeds beter.

- Andere honden: erg onderdanig en een beetje onzeker. Over het algemeen kan hij heel leuk spelen en omgaan met andere honden.

- Energie: Larry is enorm energiek, als hij elke dag lekker kan rennen, is hij tevreden. Er is nog geen hond geweest die hem kan bijhouden, zo hard kan hij rennen.

- In huis: Larry is rustig als hij voldoende heeft gerend, als hij te weinig heeft kunnen rennen dan wordt hij meer aanwezig en drukker in huis

- Luisteren: Larry wil graag voor je werken, als hij los loopt dan luistert hij goed. Als je hem roept (ik roep dan: voooooor) dan komt hij meteen voor je zitten.

- Leergierigheid: Larry kent heel veel trucjes en leert snel nieuwe trucjes.

- Eten: Larry is heel gek op eten, hij lust alles (echt alles) maar heeft snel last van zijn darmen. Het beste is als hij alleen brokken met lam/rijst krijgt met daarbij wat snoepjes of kluifjes.

- Alleen thuis zijn: Larry kan prima alleen thuis zijn, hij is dan rustig en slaapt veel.

- Waaks: Larry is waaks als er wordt aangebeld, als iemand op het pad loopt en als er vreemd bezoek komt. Hij blaft verder weinig in huis.

- Eenkennig: Larry is eenkennig, hij moet je eerst leren kennen en vertrouwen. Maar als hij je eenmaal kent dan is hij een ontzettend lieve hond.

- Larry reageert tijdens het wandelen vrijwel niet op voorbijkomende fietsen, scooters, verkeer. Heel soms is hij bang voor een hard geluid.

- Vuurwerk: hier is Larry bang voor.

- Traplopen: Larry kan traplopen.

We zoeken een nieuwe baas die ervaring heeft met honden en goed om kan gaan met zijn onzekerheid. Het zou het mooiste zijn als deze nieuwe baas al een hond heeft, die in balans is en Larry het goede voorbeeld kan geven. We gunnen Larry het allerbeste want voor ons is het echt een ontzettend lieve hond en we hopen hem nog een keertje te mogen opzoeken bij de nieuwe baas.

Wij kunnen ons helemaal vinden in wat de huidige adoptant schrijft.

We zoeken dus sportieve adoptanten met veel tijd en geduld om de puntjes op de i te zetten.

Mensen die vlakbij een losloopgebied wonen, waar Larry zich heerlijk kan uitleven.

Adoptanten die leiderschap tonen, zodat het vertrouwen van Larry snel gewonnen is en zijn onzekerheid zal afnemen. 

Liefst adoptanten met een andere stabiele hond, maar dit is geen must. 

Een appartement is een NO GO voor Larry. 

Wij weten uit ervaring van eerder herplaatste honden van onze stichting, dat dit 100% zeker goed komt met de juiste adoptanten.

Geboortedatum: 25-04-2021
Verblijfplaats: Amstelhoek

Larry is gecastreerd, ontwormd, ontvlooit en heeft bloedonderzoeken gehad mbt tropische ziekten.
Larry weegt 17 kg en heeft een schofthoogte van 60 cm

De adoptiekosten zijn €425,- 

Wij zien graag een uitgebreide mail tegemoet, met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden.