Dakota 

Ontmoet Dakota, een middelgrote teef met een tenger postuur en een geschatte geboortedatum van 2 juli 2019. 2 jaar geleden is Dakota door onze rescuer bevrijdt. In een compleet verlaten omgeving zat Dakota namelijk vast aan een ketting met haar zogende pups waar ze geweldig goed voor zorgde. We zullen nooit weten wat zich daar allemaal heeft afgespeeld en wat arme Dakota heeft moeten meemaken. Wellicht dingen waarbij ze niet aan kon ontsnappen omdat ze vast zat! De rescuer wou dit drama tot een einde brengen en nam Dakota met haar pups mee. De pups vonden vlot een plekje, echter zat Dakota nog zo'n 2 jaar lang in het asiel.

 

Één van onze vrijwilligers bracht onlangs een bezoek aan het asiel en was direct onder de indruk van Dakota's fijne karakter. Hierdoor werd ze extra in de schijnwerpers gezet, en met succes! Een gastgezin bood zich aan en nu verblijft Dakota in Nederland, waar ze langzaam maar zeker kennis maakt met het leven binnenshuis. Het is duidelijk dat dit nog onbekend terrein voor haar is, maar tijdens wandelingen toont ze weer haar zelfstandigheid. Ze loopt keuring aan de lijn maar kan zelfs prima los lopen (uiteraard met een sleeplijn) ze luistert goed als je haar roept, maar ze kan nog ietwat onzeker reageren bij het benaderen van aangelijnde honden. Vermoedelijk is dat vreemde lichaamstaal voor dr en wellicht nare ervaring mee.

 

Dakota is enorm nieuwsgierig naar deze prachtige wereld die voor haar is open gegaan. Hoewel ze nog moet wennen aan de geluiden en gewoontes binnenshuis, begint haar gastgezin vooruitgang te zien. Ze geloven dat Dakota klaar is voor de volgende stap: een forever home! Aangezien Dakota binnenshuis nog wat onzeker lijkt gaat onze voorkeur naar een een plek met niet al te jonge kinderen, aangezien ze zich wel op haar gemak moet voelen thuis. Daarnaast kan ze zichtbaar enorm genieten van de buitenlucht, en ligt daarom zodra het even kan heerlijk te genieten in de tuin. We gunnen haar daarom in de toekomst ook een tuin, hoeft niet groot te zijn. Voor Dakota zoeken we een liefdevolle baas die volmondig 'ja' zegt tegen Dakota en bereid is om haar te begeleiden bij elke stap die ze neemt. Iemand die kan genieten van haar vooruitgang en haar steunt waar ze een stapje terug doet. Heeft u een warm hart en een plekje vrij voor Dakota?

 

Uiteraard is zij geneutraliseerd, gevaccineerd, gechipt en in het bezit van een Europees paspoort.

 

Wij zoeken een adoptant met:

▪️ Voldoende tijd

▪️ Ruimte om haar lekker rond te laten rennen

▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️ Geduld om haar verder te introduceren in het Nederlandse huishouden.

▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden

De adoptiekosten zijn gebaseerd op vaccinaties, sterilisatie, chip, en Europees paspoort en zijn € 540,-

Verder hebben wij twee gedragsdeskundigen in het team en een voedingsdeskundige, waardoor u met uw vragen terecht kunt bij één van hun. Wij vinden het belangrijk in contact te blijven met onze adoptanten.

 

Ook hebben wij twee loopgroepen waar u belangeloos mee kunt lopen. Één in Hilversum en één in Hoofddorp. Enorm leerzaam voor de hond en voor u. Voor de socialisatie enorm belangrijk, de groep honden zijn speels en zachtaardig en zijn allemaal geadopteerd bij onze stichting.