De honden uit Italië

Binnenkort verwacht bij Filos Dog Rescue! Neem contact op voor meer informatie! 


Sep:beschikbaar 


Sep, deze lieve, grote lobbes komt oorspronkelijk uit Griekenland. Hij is in april geadopteerd door een fijne familie in Hilversum. Een beetje aangestoken door de buren die zijn zus hebben geadopteerd werd de beslissing gemaakt om Sep te adopteren.

Helaas merkt het gezin, ondanks onze goede screening en goede gesprekken dat een hond opvoeden enorm veel tijd en werk kost. En eigenlijk vinden ze zelf dat ze hierin tekort schieten. Daarbij komt dat ze wat " beginnersfouten" hebben gemaakt waardoor Sep nu nog moeilijk alleen kan zijn.

Ze zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om Sep een adres te geven, waar er meer tijd is voor Sep, en wellicht mensen met meer ervaring en leiderschap. 

Wij herplaatsen nooit zomaar honden.... Wij willen eerst zelf zien hoe een hond functioneert. 

Twee van ons team, oa onze gedragsdeskundige hebben met Sep gelopen, en wat was dat een feestje. Hij is lief voor alle honden en mensen , groot en klein, jong en oud. Hij begroet iedereen even lief. Hij rent lekker los, en geniet met volle teugen.

Het probleem van het alleen zijn moet getraind worden door de nieuwe adoptant. Het moet dus iemand zijn, die deze training aan wil gaan. Iemand met veel tijd en ervaring. Wellicht met tips en bezoek van onze gedragsdeskundige. Wij zijn ervan overtuigd dat dit prima haalbaar is.

Veel grote wandelingen waarbij Sep lekker los kan rennen en veel aandacht komt Sep ten goede..... Want een hond met genoeg beweging en leiderschap, is een gelukkige hond.

Heeft u interesse in Sep, stuurt u dan een mail met uw motivatie, woon en werkomstandigheden.

Filosdogrescue@gmail.com


Camilla: beschikbaar 


Camilla, dit zeer zachtaardige teefje zit bij een fijn gastgezin in Aalsmeer. 

Daar begint ze langzaam aan het leren, dat het leven best fijn kan zijn. Camilla vindt veel dingen nog best spannend, we weten niet zo goed wat ze hiervoor heeft meegemaakt.

Ze is samen met haar zusje gevonden op de straten van Vibo Valentia. Daar zwierven ze rond de vuilnisbelt, met de hoop op wat voedsel. Wellicht vaak weggejaagd door mensen en andere grote honden.

 

Nu dus in Nederland, en hopen wij een Gouden mand voor haar te vinden. Een rustig huishouden met een stabiele andere hond zou ideaal zijn. We merken dat ze daar steun aan heeft.

Bedenk dat dit met tijd goed gaat komen, die ervaring hebben wij. Echter kunnen wij niet voorspellen hoe lang dit gaat duren.

Dus mensen met veel tijd en geduld, mensen die het een uitdaging vinden haar het Nederlandse leven te leren kennen. Mensen die affiniteit hebben met de buitenlandse rescue hond.

 

Wij hebben een gediplomeerd gedragsdeskundige in ons team, die u met raad en daad kan bijstaan.

 

Graag ontvangen wij van u, een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandighedenJoy: geadopteerd 


Joy, dit werkelijk prachtige pupje met twee kleuren ogen is echt een toppertje.

Ze is enorm speels, lief voor honden, katten en natuurlijk mensen. Ze vindt alles en iedereen leuk.

Ze loopt heerlijk dapper rond op de hei, en begroet iedereen.

Omdat ze zoooooo leuk is, zoeken wij natuurlijk de allerbeste adoptanten voor haar. Mensen die veel tijd en geduld hebben om haar de verdere training te geven die iedere pup nodig heeft, ook een Nederlandse pup.

Dit soort honden hebben veel beweging nodig, dan zijn ze binnen de rust zelve.

Een appartement is dus een no go voor haar.

Joy zal een maatje labrador of golden retriever worden, maar exact weten we dat natuurlijk nooit, ze is een rescue hondje.

S nachts gaat ze in de bench, ze is nog niet helemaal zindelijk, qua ontlasting wel gelukkig. Ze is nog maar kort in Nederland, dus het zindelijk worden zal geen probleem zijn.

 

Bent u diegene die haar dat kan geven wat Jou nodig heeft, stuurt u dan een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden.


Loes: beschikbaar


Loes werd samen met haar zusje Camilla gevonden op de straten van Vibo Valentia /Calabrië /zuid Italië.

Twee kleine hummels op straat is enorm spannend, meestal overleven ze dit niet.

Ze worden veelal aangereden, vergiftigd of achtergelaten om te verhongeren.

Gelukkig zijn ze gered door onze rescuers aldaar en zelfs inmiddels in Nederland.

Loes is zo'n vijf maanden oud, en zal een maatje Labrador worden. 

Loes zit bij een gastgezin die haar hebben opgevangen. Ze wilden mogelijk Loes adopteren, maar merken met een peuter, dat hun huishouden wellicht te druk is voor Loes.

Dit schrijft het gastgezin over Loes:

Loes is een ontzettend lieve goedzak. Ze laat alles toe wat nodig is om voor haar te zorgen.

Loes heeft wel wat voorwaarden om zich te kunnen ontwikkelen als een fijne huishond.

De belangrijkste voorwaarden om een goed huis te kunnen bieden voor Loes zijn;

- een stevige andere hond in huis waar Loes van kan afkijken hoe zij zich als hond kan en moet gedragen

- geen kinderen in huis, of in ieder geval 15+ die begrijpen dat Loes heel erg rustig benaderd moet worden en Loes zelf laten komen. Kortom; een rustig huishouden.

Daarbij zou een grote tuin en een heel rustig woongebied voor Loes ook ideaal zijn omdat zij nog echt heel bang is voor onverwachte geluiden. De tuin zou voor Loes fijn zijn, als deze is afgesloten, om ook even haar eigen gang te kunnen gaan zonder telkens aan de riem te zitten.

Op dit moment is zij ook binnen nog ontzettend bang en komt zij haar bench of mand praktisch niet uit.

Zij komt niet verder dan de achtertuin om haar behoefte te doen. Ze is een pup en nog niet helemaal zindelijk.

Een band opbouwen zal veel tijd in beslag nemen. Het vertrouwen opbouwen gaat met kleine stapjes naar voren.

Gelukkig is zij vaak goed te motiveren met eten, helemaal als zij de al aanwezige hond kan volgen in gedrag. 

Ze vindt katten leuke maatjes en als de kat een beetje voor zichzelf kan opkomen, zullen die ook zeker vriendjes worden.

Als je veel tijd en energie in Loes steekt wordt het een geweldige huishond.

De adoptiekosten zijn 385 euro inclusief belijningCharlie: geadopteerd 


Charlie, dit grappige kereltje van vier maanden oud, met zijn sproetjes op de neus, werd als nestje gevonden op de straten van Vibo Valentia /Calabrië /zuid Italië. Vijf hummeltjes in een plastic zak langs de weg, amper zichtbaar. Duidelijk gedumpt door de eigenaar. Voor ons ondenkbaar, daar dagelijkse kost. De mensen hebben daar een andere mentaliteit, aan geboortepreventie doen ze helaas niet.

 

Gelukkig zijn ze allen gered en naar onze rescuer gebracht.

Nu zitten ze veilig bij onze rescuer in Vibo Valentia waar ze alles krijgen wat een pup nodig heeft. Nu nog zijn eigen warme mand.

 

Wij hebben al veel soortgelijke honden met zeer veel succes geplaatst.. Ze zijn buiten zeer actief, maken slidings door het zand, springen over boomstammen en hebben buiten veel lol. Zijn lief voor iedereen en passen zich makkelijk aan.

Uiteraard hebben ze veel beweging nodig..... Eén uurtje per dag wandelen is te weinig voor deze knapperd.

Een appartement is geen optie, een huis met tuin zeer welkom.

Charlie komt half december naar Nederland

 

Wij hebben de mogelijkheid om een hondje op zicht te krijgen.... Dat heet optie tot adoptie.

Dat wil zeggen u krijgt de pup een week op zicht. Wij begrijpen dat een hondje adopteren vanaf een foto best lastig is. Tenslotte is het een commitment voor misschien wel 15 jaar.

Na een week neemt u de beslissing of u het hondje adopteert of dat u gastgezin blijft tot de adoptie door een andere adoptant plaatsvindt. Dus aanvankelijk bent u gastgezin met optie tot adoptie.

 

Schaf geen hond aan voor de kinderen, ze zijn nu een schattig bolletje wol, of omdat u vanwege de corona zoveel tijd hebt, het is een belangrijke beslissing en een hond kost veel tijd.

 

Wij zoeken adoptanten met:

 

▪️Voldoende tijd

▪️Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️Geduld om hem te introduceren in het

Nederlandse huishouden.

▪️Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie,

woon en werkomstandigheden.


Roxy: beschikbaar 


Roxy, dit aanhankelijke, zachtaardige teefje van zo'n 7 maanden oud, werd samen met broertjes en zusjes plus moederhond gevonden op de straten van Vibo Valentia /Calabrië /zuid Italië.

Dat ze hulp nodig hadden was overduidelijk..... Ze lag met haar nest vlakbij een drukke weg.

Dagelijks worden er honden dood gereden of verminkt, dus hulp was noodzakelijk.

 

Het hele nest is dus gered, inclusief de moeder hond, en ze zitten nu veilig bij Concetta, onze rescuer in Vibo Valentia.

De moeder hond is inmiddels gesteriliseerd, en de pups worden verdeeld over vier stichtingen die ze gaan plaatsen in Nederland..

 

Roxy is erg sociaal, en natuurlijk moet ze uiteraard ook nog veel leren. Het voordeel van een oudere pup is dat je de grootte en karakter al veel beter kunt inschatten dan een hele jonge pup. Plus de zindelijkheid is al veel eerder gerealiseerd.

Verder is ze een mooi middelmaatje.... Niet te klein en niet te groot. Gewoon een fijn gezinshondje die in ieder huishouden past.

 

 

Hoe leuk is het om straks met haar de training in te zetten. Lekker los op het strand of in de bossen als ze goed gewend is. Een hond met genoeg beweging is een blije hond

Roxy komt in december naar Nederland.

 

Wij hebben de mogelijkheid om een hondje op zicht te krijgen.... Dat heet optie tot adoptie.

Dat wil zeggen u krijgt de pup een week op zicht. Wij begrijpen dat een hondje adopteren vanaf een foto best lastig is. Tenslotte is het een commitment voor misschien wel 15 jaar.

Na een week neemt u de beslissing of u het hondje adopteert of dat u gastgezin blijft tot de adoptie door een andere adoptant plaatsvindt. Dus aanvankelijk bent u gastgezin met optie tot adoptie.

 

Schaf geen hond aan voor de kinderen of omdat u vanwege de corona zoveel tijd hebt, het is een belangrijke beslissing en een hond kost veel tijd.

 

Wij zoeken adoptanten met:

 

▪️Voldoende tijd

▪️Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️Geduld om haar te introduceren in het

Nederlandse huishouden.

▪️Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie,

woon en werkomstandigheden.