• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Archie

 

Omschrijving

Deze knapperd heet Archie. Archie is een fijne middelmaat hond, waar je een echte kameraad aan kunt hebben.

Archie is bij een fijn gezin geplaatst, maar de adoptanten merken dat teveel prikkels met kleine kinderen voor hem wat veel is. Dat is niet ongewoon voor een hond, ook honden afkomstig uit Nederland kunnen hier soms wat minder goed tegen. Dat Archie een toppertje is, bij de juiste adoptanten, weten we 100% zeker.

Dit is wat de adoptanten over hem schrijven :

Archie (reu, 9,5 maand) is begin oktober naar NL gekomen en geplaatst, bij ons in een gezin met kleine kinderen en veel zoete inval. Hij heeft in de afgelopen 6 maanden veel geleerd, is op puppycursus geweest en volgt op het moment een pubercursus. Hij luistert naar een clicker en fluit en komt daarmee op commando terug. Nu hij in zijn puberteit zit, heeft hij soms wel bananen in zijn oren, maar welke puber niet ;).

Hij is te omschrijven als een zelfstandige, onafhankelijke, zelfverzekerde en daarnaast een lieve hond. Buiten is hij speels en onderzoekend, hij speelt het liefst met andere honden (op neutraal terrein) en loslopen vindt hij het allerfijnste. Binnen is hij de rust zelve, hij zit niet meer in de bench en gaat rustig ergens slapen of liggen. In de auto kan hij makkelijk mee, daar geeft hij geen kick. Spelen met speeltjes doet hij niet zoveel, maar kauwen op botten vindt hij het allerfijnste!..

Bij ons, zijn we tot de conclusie gekomen dat hij niet 110% op de juiste plek terecht is gekomen, in een druk gezin, een woonwijk met een kleine tuin en veel kleine kinderen. We waren echt op zoek naar een gezinshond, een vriendje voor de kids en een knuffelkont, dat is hij ook wel, maar Archie vindt te kleine kinderen, gepaard met veel drukte, too much. . Archie is een goede hond, is vanaf begin af aan goed getraind, is goed gesocialiseerd en zeker niet angstig. Maar Archie zit gewoon niet zo op zijn plek in een jong en druk gezin met veel zoete inval. Hij tolereert de kinderen, maar andere kindjes aan huis is soms nog wat lastig, vooral als ze hem willen aaien, kan hij dat als onprettig ervaren. Het is ook niet niks, zoveel kinderen om je heen als je daar eigenlijk helemaal niet voor gemaakt bent..

Een huis met een grote tuin en misschien zelfs een hondenvriend zou hem goed doen.

Trefwoorden: zelfstandig, onafhankelijk, lief voor roedel, puber, goed getraind, clicker/fluit, loslopen, waakzaam, goed met andere honden.

Onze stichting herplaatst Archie om bovenstaande redenen, en weten zeker dat Archie weer een fijn huis treft.

We zoeken adoptanten met :

▪️ Voldoende tijd en geduld

▪️ Affiniteit /ervaring met de buitenlandse rescue hond

▪️ Wonen in een omgeving met een losloopgebied

▪️ Bereid zijn verder met Archie in training te gaan.

▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden.

▪️Een appartement is een no go voor Archie