• Dog Rescue Team!
  • Goed gesocialiseerde zwerfhonden!
  • Vrienden voor het leven!
Filosdogrescue » Succesverhalen geplaatste honden » Soof: mijn lieve, mooie en gekke draakje! 🐾❤️

Soof: mijn lieve, mooie en gekke draakje! 🐾❤️

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 14:39

Vandaag is het een jaar geleden dat dit enorme lieve, gekke, grappige, enthousiaste draakje na een lange reis vanuit Griekenland in Nederland aan kwam en ik haar welkom in mijn leven kon heten.

Het was op 29 maart tijdens de lockdown in 2020 dat ik besloot weer aan een hond te willen beginnen. Niet vanwége de lockdown, dat is nooit het juiste argument. Nee, het sudderde al een jaar of twee.

Ik zocht naar een pup omdat ik het hondje graag veel wilde leren. De bizar hoge bedragen die bij fokkers, al dan niet commercieel, voor een pup gevraagd werden, maakte dat ik schoorvoetend via marktplaats ging zoeken.

Schoorvoetend, want wie kent er nou niet de negatieve verhalen?

Uiteindelijk belandde ik op de website van Filos Dog Rescue en werd stiekem enthousiast over het werk van Filos, de waanzinnige gedrevenheid van Selly om hondjes van straat te redden en ik werd op slag verliefd toen ik een foto van Soof (of op z’n Sellys ‘Soowwff’) op de website zag.

Ik nam contact op en had een gesprek van een uur met Pauline. Ze nam - ondanks dat ze onderweg was naar haar werk in het ziekenhuis waar de corona-hecktiek alles en meer van zorgmedewerkers vroeg - alle tijd om al mijn vragen te beantwoorden én ze stelde mij ook veel vragen omdat ze er zeker van wilde zijn dat Soof ook echt bij haar ‘forever home’ terecht zou komen.

Na het gesprek besloot ik ‘ja’ te zeggen tegen de adoptie van Soof. En mèn, wat was het een rare tijd om een hondje uit het buitenland te adopteren. Het vliegverkeer lag volledig stil en niemand wist hoe lang het ging duren voordat de geadopteerde hondjes naar Nederland zouden kunnen komen.

Gelukkig hield Selly alle adoptanten bijna dagelijks op de hoogte van de gezondheid en het welzijn van de hondjes, stuurde ze honderden foto’s en filmpjes en sprak ze spraakberichten van minimaal een half uur (rebbel, rebbel) in. Het hielp mij om te blijven geloven in mijn gut feeling dat Filos Dog Rescue géén louche organisatie is voor wie de hondjes alleen maar een bron van inkomsten is. Het feit dat de hondjes niet naar Nederland konden komen, maakte dat soms wel heel even lastig.

Ook Selly deelde haar zorgen over het vervoer van de hondjes. Ze had inmiddels 22 pups in haar tuin rondlopen en al die bekkies moesten gevoed worden. Plus dat haar shelter zo vol zat dat er geen nieuwe hondjes meer bij konden komen (lees: gered konden worden). Begin mei had Selly een organisatie gevonden die de hondjes via de weg naar Nederland zou kunnen vervoeren. Blijdschap en opluchting alom. 

Helaas bleek de organisatie niet zo betrouwbaar want na vele smoezen kwam de vervoerder uiteindelijk helemaal niet opdagen.

Maar Selly gaf niet op. Onvermoeibaar (althans, zo leek het) bleef ze doorzoeken naar een mogelijkheid om de hondjes zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen. En ja, de aanhouder wint. Het verlossende woord kwam: de hondjes zouden op zaterdag 16 mei in de avond bij Filos opgehaald worden en over de weg naar Nederland vervoerd worden. Selly filmde het afscheid nemen en het vertrek van de bus en deelde dat met de adoptanten.

Bijna 48 uur later kwamen de pups in Nederland aan. Een voor een werden de hondjes aan hun adoptant overgedragen en ik sloot Soof in mijn armen. Tranen van blijdschap! Selly had ervoor gezorgd dat er voor ieder hondje een envelop was met het paspoort met inentingen en heel veel informatie over hoe om te gaan met een hondje uit het buitenland. Geweldig!

En wat ben ik blij dat ik op die 29e maart deze keuze - voor Filos Dog Rescue én voor Soof - had gemaakt.

Dank je wel lieve Sel en team! Keep up the good work! ❤️🐶


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

noelle rizzato
10 dagen geleden

Elke keer begin ik met droge ogen...en eind het lezen van jullie succesverhalen met huilen..... weer zo een verhaal !