• Dog Rescue Team!
  • Goed gesocialiseerde zwerfhonden!
  • Vrienden voor het leven!
Filosdogrescue » Succesverhalen geplaatste honden » Dappere Dax, de dondersteen uit Drama

Dappere Dax, de dondersteen uit Drama

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 23:07

Dappere Dax – de dondersteen uit Drama

Dit is het succesverhaal van Dax, onze dondersteen uit Griekenland. Ben jij aan het overwegen om een pup te adopteren via Filos Dog Rescue? In dit stukje kun meer over de adoptieprocedure lezen, hoe het met Dax is gegaan en waarom zij een succes is.

Als ik nu naar het allereerste filmpje van Dax kijk (toen nog Kika), zie ik haar helemaal anders dan toen ik het filmpje voor de eerste keer zag. Toen zag ik vooral een heel schattige pup – en nu zie ik zo veel meer in haar gedrag in de armen van Selly. Nu ken ik Dax, haar knuffels, haar gekwispel, haar geknabbel aan de vingers. In ons screeningsgesprek voelde Pauline ons op het tandvlees: waren wij ons wel bewust dat de pup veel meer werk is dan wat je kan bedenken als je naar de schattige foto’s en video’s uit Griekenland kijkt? En hadden wij nou echt wel genoeg tijd en ruimte – ook post-corona – om een pup op te voeden? Als jij een hart voor dieren hebt, dan zul je deze vragen wel waarderen. Want ach, wat zijn ze allemaal schattig op de Facebook-pagina. Maar het team van Filos Dog Rescue overdrijft niet als ze het over soms slapeloze nachten hebben, vooral in het begin.
Mijn partner Thomas en ik waren dus juist onder de indruk van de secure screening van Pauline. Ze nam de adoptie net zo serieus als wij – je gaat niet zomaar een zwerfhond adopteren, je gaat een hond van Filos Dog Rescue adopteren! Deze liefde en voorzorg voelden we ook toen we enkele weken na het screeninggesprek (en na een of twee pogingen met andere puppy’s) gekoppeld werden met Dax. Dax is met haar broertjes gevonden in Tupperware in een vuilnisbak bij Athene. Een vriendin van Selly heeft ze daar met de fles opgevoed totdat ze oud en sterk genoeg waren om met de trein naar Drama te reizen – volgens Google Maps een rit van 10 uur – om bij Selly in het puppy paradijs lekker verwend te worden. Technisch gezien komt Dax dus uit Athene, maar voor ons is ze ‘Dramees’. Want daar heeft ze het meest gesocialiseerd met andere puppy’s, honden, poezen, kippen en mensen, en daar hebben we Dax leren kennen via de WhatsApp groep die Selly aanmaakte voor de adoptanten. Bijna dagelijks kregen we updates over het leven daar. We waren getuigen van de goede zorg van Selly en het ambacht van Selly’s man die binnen no-time een nieuw hok voor de puppy’s timmerde. Als je je afvraagt of Selly nou genoeg aandacht heeft voor je lieveling, en kan ze al die kleuters überhaupt allemaal uit elkaar houden? Dan zeg ik met mijn diepste overtuiging: ja. Dax had op een gegeven moment een gezwollen oog. Selly vertrouwde het niet helemaal en ging voor de zekerheid naar de dierenarts. Die dag gingen spraakberichten met updates tussen mij en Selly heen en weer. Het was bijna alsof ik erbij was. Eerst de spanning en dan de opluchting toen we erachter kwamen dat het een grashalm was die helemaal naar achteren was geschoven en onder plaatselijke verdoving eruit werd gehaald. Een paar uurtjes later was dappere Dax weer de oude.


Selly heeft niet alleen aandacht voor de hondjes, ze heeft ook aandacht voor jou, voor de baasjes. Her en der werden er vragen in de groep chat geplaatst, ik stuurde ook wel eens een persoonlijk spraakbericht met een specifieke vraag over Dax – en ik was vast wel niet de enige. Alle vragen werden altijd keurig en uit het hart beantwoord. Op één dag was die ene app er dan. Selly’s screenshot met informatie over de aankomst dag van Dax en haar broertjes. Wat een voorpret met de voorbereidingen. Ook hier was team Filos altijd bereikbaar voor vragen. En toen waren ze er, in de aankomsthal op Schiphol. De hondjes waren rustig, blij maar ook nerveus – en ze moesten vooral nodig plassen. Gelukkig hadden we op advies van Filos allemaal oude handdoeken mee, en zo kon iedereen zijn nieuw gezinslid droog naar huis brengen.
In de avond druppelden de eerste foto’s in de appgroep binnen: de puppy’ in hun nieuw huis. “Ik geef het stokje aan jullie over”, zei Selly en wij adoptanten deden ons best om ook zo mooie foto’s als die uit Griekenland te maken. De dagen die volgden waren spannend, vermoeiend en hartverwarmend. Het is fijn dat Filos Dog Rescue de optie aanbiedt om eerst gastgezin te worden, mocht het toch niet klikken met je puppy zou deze makkelijk herplaats kunnen worden. Maar voor ons was van moment een geen twijfel: Daxi hoort bij ons – nu zijn we een roedel.


Ondertussen woont Dax al twee maanden bij ons. Wat haar nou een succes maakt? Nou, de puppy’s die bij Selly terecht komen hebben allemaal behoorlijk wat meegemaakt, het zijn daardoor superslimme honden en echte doorzetters. Ook Dax heeft dit in zich. Dit helpt haar om in het drukke Nederland haar weg te vinden. Terecht zegt Filos dat de puppy’s uit Drama uit een rustige omgeving komen en dus in Nederland langzamerhand hun weg moeten vinden – “het landen in Nederland”, noemt Filos het. Dit vraagt tijd, geduld en liefde en dankzij de goede screening, begeleiding en nazorg van Filos zijn we hier goed op voorbereid geweest en kunnen we nu met trots zeggen: Dax is geland. Nu kennen wij haar knuffels, die laten zien hoe sociaal ze is, haar gekwispel als ze op ontdekking gaat, en haar geknabbel aan ons vingers, omdat ze stiekem toch wel een kleine dondersteen is, onze dondersteen uit Drama.

Linda uit Nijmegen

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

noelle rizzato
6 maanden geleden

Wat een mooie getuigverhaal van jullie, heel erg bedankt!
Met veel liefs van mij, Noëlle,
met de droom om ook met Filos ooit te adopteren, wij hebben al een adoptie lieverd met ons Jazz......ik wens onze roedel nog iets grotter te maken.....