• Dog Rescue Team!
  • Goed gesocialiseerde zwerfhonden!
  • Vrienden voor het leven!
Filosdogrescue » Succesverhalen geplaatste honden » Pixel windt iedereen om haar vinger!

Pixel windt iedereen om haar vinger!

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 11:09

Ieder jaar stond bovenop het verlanglijstje van onze dochter ‘een hond’. Maar zoals in zoveel gezinnen spraken we er vaak over, maar zeiden vervolgens dat het echt niet zou passen in onze drukke levens. Maar afgelopen najaar was het moment gekomen dat we met elkaar besloten dat een hond wel in ons leven zou passen en gingen we op zoek naar een geschikt hondje. We wonen in de stad en hadden nog weinig ervaring met het zelf opvoeden van een hond, en besloten dat een niet te groot, ongecompliceerd hondje het beste bij ons zou passen, en dat een ‘rescue-dog’ onze voorkeur heeft. Urenlang keken we op sites. En enkele keren reageerden we. Maar steeds net te laat. De site van Filos Dog Rescue was al een paar keer voorbij gekomen, en zowel de hondjes als de verhalen vielen op; de enthousiaste teksten, de innemende foto’s, de prettige omgeving waarin de honden worden opgevangen.

Toen op een zaterdagochtend foto’s van Polly en Pixel voorbijkwamen waren we direct verkocht. We besloten snel te reageren, er van uit gaande, dat we ook dit keer vast en zeker weer te laat zouden zijn. Maar tot onze grote verrassing belde diezelfde avond Pauline. Ze stelde veel vragen, en we kregen hele goede informatie. Het was onmiddellijk duidelijk dat ze echt op zoek was naar een goede match voor de honden. Er volgenden diverse gesprekken en we besloten in principe één hondje te adopteren, maar wel het gastgezin voor beide hondjes te worden. We hielden er rekening mee dat als twee hondjes ook goed zou bevallen, we ze beiden zouden houden. Maar durfden het niet aan om zonder ervaring dit in een keer te beslissen.

Er volgden maanden waarin we diverse keren per week werden getrakteerd op de meest aandoenlijke filmpjes en foto’s. Hieruit werd meer dan duidelijk dat deze honden op een waanzinnig goede plek verblijven. Het enthousiasme en de liefde voor de honden spatte er werkelijk van af. We leerden alle honden uit de roedel kennen en vooral degenen die tegelijkertijd zouden aankomen in Nederland. We zagen ze groeien, spelen, hun naam leren herkennen, lekker gek doen met de poes en konden zo al helemaal wennen aan het idee dat ze op een dag echt naar Nederland zouden reizen. Als toekomstig adoptant is het echt heel erg fijn om dit mee te maken. Een hond in huis nemen is echt wel een grote stap. En op deze manier konden we er stap voor stap aan wennen en konden we ons goed voorbereiden op de ‘grote dag’ van de aankomst. 

De eerste weken na aankomst waren super intensief, maar heel bijzonder. Vanaf het begin waren Polly en Pixel op hun gemak bij ons thuis, maar buiten nog wel erg schuchter en bang voor geluiden, mensen en het verkeer. We liepen elke twee uur met twee honden in onze armen de trap af en kwamen niet verder dan kleine rondjes in de buurt. Maar dag na dag begonnen ze meer te ontspannen en groeide hun zelfvertrouwen.

Uiteindelijk hebben we besloten, met heel veel pijn in ons hart, om toch alleen Pixel te houden en niet beide hondjes. We hadden de indruk dat dit uiteindelijk voor hen zelf ook fijner was. Ook hierin zijn we heel erg prettig en goed begeleid door Pauline. We missen Polly nog steeds, maar weten dat zij ook heel erg goed terecht is gekomen. En Pixel doet het heel erg goed alleen. Ze gaat nog steeds met sprongen vooruit. Ze is rustig, lief, grappig, slim en ondeugend. Ze is echt helemaal ons maatje geworden en gaat overal mee naar toe. Ze geniet duidelijk van onze vele wandelingen die we maken, en windt nog steeds met gemak iedereen om haar vinger.

Ontzettend bedankt voor jullie geweldige werk, Selly, Pauline en alle andere betrokkenen. Dankzij jullie is Pixel niet op straat beland, en heeft ze de beste start kunnen maken die een rescue-dog zich maar kan wensen. Wij zijn dolblij met haar!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Loes
een jaar geleden

Helemaal eens!! Ik zie ook dat Pixel een goede start heeft gehad bij Filos dogs in Griekenland en ze doet het hartstikke goed als stadhondje nu in A'dam!