• Dog Rescue Team!
  • Goed gesocialiseerde zwerfhonden!
  • Vrienden voor het leven!
Filosdogrescue » Succesverhalen geplaatste honden » Het succesverhaal van Dakota, van strand naar Nederland

Het succesverhaal van Dakota, van strand naar Nederland

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 18:21

Ik volg al een tijdje de blogs en vlogs van Selly van Tuinen en deze gaan over het leven in Griekenland maar ook het wel en wee van de Griekse honden. Na het overlijden van onze viervoeter Rex stond voor mij eigenlijk meteen al vast dat we een puppy uit Griekenland zouden halen wanneer de tijd er rijp voor was. Selly is een brok ervaring en voelt de hondjes die bij haar komen feilloos aan en was de keuze voor haar dus snel gemaakt.

Ongeveer een maand of 8 na Rex zijn overlijden heb ik Selly gevraagd op de uitkijk te gaan voor een puppy voor ons. De leukste, liefste hondjes kwamen voorbij op whats app maar het blijft nu eenmaal wat lastiger om op een foto of filmpje af te gaan.  En toch kwam het moment dat we foto’s kregen te zien van een aantal puppies die al 4 maanden op het strand leefden. Tussen de hondjes zat een spierwitte en nadat we ook nog eens het koppie zagen waren we verkocht. Zij moest het worden.

De volgende dag kreeg ik nog een text van Selly. Ze wilde namelijk zeker weten dat we dit hondje wilde hebben en legde nauwkeurig het verschil uit tussen een puppy dat met een paar weken bij haar was gekomen of een straathond, die overigens prima te socialiseren zijn.  Beide hadden voor en nadelen. Maar het besluit stond vast, dit 4 maanden oude puppy verdiende ook een kans. Het was niet haar fout dat ze op het strand was gedumpt uiteindelijk.

De volgende dag was “onze” pup bij Selly thuis. Vanaf dat moment volgde er elke dag vele foto’s en filmpjes zodat we konden zien hoe het met Dakota ging en wat Selly allemaal deed om Dakota te socialiseren. Dakota was bv niet gewend om binnen te zijn of wist niet hoe aan een riem te lopen. Hoe reageerde op andere honden en katten

Het was  interesant om van Selly te horen hoe Dakota’s karakter zich  ontwikkelde. De eerste dagen was aftasten voor haar en vond ze alles wat eng. Maar in de loop van de dagen ontpopte Dakota zich tot een soort moedertje van de kleinere puppies Al snel liet Selly me weten dat het een top hondje was.

Door alle interactie van Selly met ons leerde we Dakota kennen al waren we mijlen ver weg. Onze liefde voor Dakootje, die we nog moesten zien, groeide daardoor per dag. Voordat Dakota werd overgevlogen kreeg ik een handleiding opgestuurd van Selly over hoe om te gaan met een rescue pup.

Op 4 april konden we haar eindelijk op Schiphol gaan ophalen. Ons mooie meisje was uiteraard nogal van slag door de vlucht. Maar door de handleiding die Selly had geschreven wisten we eigenlijk al wat Dakota zou kunnen gaan doen. Ze moest nog “landen” . Het grappige is dat Dakota bijna exact deed wat Selly had beschreven. Ik ben ontzettend blij dat die handleiding er is  en alle raad en daad van Selly voor en nadat Dakota bij ons kwam heeft er voor gezorgd dat we het van het begin af aan op de juiste manier met Dakota hebben kunnen aanpakken. Het is een fantastische hond en ik.zou zeker iedereen aanraden die een hondje uit Griekenland wil adopteren het via Selly van Tuinen te doen .


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.