• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

White

Geslacht: Reu
Leeftijd: 6 maanden
Grootte:   45/65 cm

White, deze prachtige pup van zo'n zes a zeven maanden oud is gevonden in de bergen van Gioiosa ionica /Calabrië /zuid Italië.

Ws achtergelaten door zijn eigenaar, maar gelukkig heeft dit zijn vrolijke onbevangen karakter niet beïnvloed.

Ziet u zijn video, dan begrijpt u wat we bedoelen.

 

Uiteraard zal hij nog moeten wennen aan het Nederlandse huishouden.

Wij vragen dan ook geduld en tijd om hem dit bij te brengen.

We weten uit ervaring dat deze honden veel beweging nodig hebben, eenmaal goed gewend aan u, lekker los in het bos of op het strand.

Ze zijn buiten vol energie, maken slidings door het zand, zijn enorm snel en wendbaar, maar binnen, bij genoeg beweging, enorm rustig.

Hij is gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees paspoort met gezondheidsverklaring.

Wij hebben de mogelijkheid om een hondje op zicht te krijgen.... Dat heet Optie Tot Adoptie.

Dat wil zeggen u krijgt de pup een week op zicht. Wij begrijpen dat een hondje adopteren vanaf een foto best lastig is. Tenslotte is het een commitment voor misschien wel 15 jaar.

Na een week neemt u de beslissing of u het hondje adopteert of dat u gastgezin blijft tot de adoptie door een andere adoptant plaatsvindt. Dus aanvankelijk bent u gastgezin met Optie Tot Adoptie.

De adoptiekosten voor onze honden zijn €450,- en voor de speciale belijning €50, -. Deze kosten bevatten vergoeding voor chip, transportkosten, vaccinaties en Europees paspoort. Alle bovenstaande kosten zijn vele malen hoger dan bv Roemenië en andere landen. Verder moeten we uiteraard extra kosten die daar gemaakt worden aan de dierenarts, door ons betaald worden. We willen de hondjes zo gezond mogelijk naar Nederland laten komen.

Ook zit er in ons team een gedragsdeskundige, dat betekent dat bij vragen over opvoeding het eerste telefonisch consult gratis is, en ook een voedingsdeskundige is werkzaam in ons team.

Schaf geen hond aan voor de kinderen, ze zijn nu een schattig bolletje wol, of omdat u vanwege de corona zoveel tijd hebt, het is een belangrijke beslissing en een hond kost veel tijd.

Wij zoeken adoptanten met:

▪️ Voldoende tijd

▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️ Geduld om hem te introduceren in het

Nederlandse huishouden.

▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie,

woon en werkomstandigheden

▪️ Een ruime tuin.... Een appartement is een NO GO.