• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Vito (geadopteerd) 

wat een lief klein reutje uit het zuiden van Italië

Een aanhankelijk, mensgerichte pup, die liefde heeft moeten ontberen. Hij haalt het nu dubbel en dwars in bij zijn lieve gastgezin. Hij komt netjes bij je zitten en liggen om heerlijk te worden geaaid over zijn bolletje en het liefst in combinatie met een nek en buikmassage.

Vanaf de eerste dag volgt hij zijn gastgezin overal en slaapt ook naast haar bed op een matje. Zodra zijn gastgezin opstaat wil hij erbij zijn. Vito begint na een paar dagen al kleine stapjes te maken richting het vertrouwen opbouwen. Een toiletbezoek van het vrouwtje is een kleine scheiding maar als het patroon zich herhaalt wacht hij geduldig. Een ander verhaal is hem in de kamer achterlaten, dat vindt hij nog wel spannend. Vito heeft binnen 24 uur leren traplopen om zo bij het vrouwtje te kunnen zijn.

Het is een slim pupje, die zich heel snel aanpast. Je merkt dat hij zichzelf al, op jonge leeftijd, heeft leren vermaken. Hij zoekt takjes of wortels van planten in de tuin om wat kauwmateriaal te hebben. Hij geniet daarom dubbel en dwars van zijn kauwbot en een trektouwtje.

Buiten lopen is nog spannend, hij durft nu zijn eerste stapjes buiten de tuin te doen maar ieder geluid, mens of dier is nog nieuw en spannend voor hem. Als hij daar ruim de tijd voor krijgt met wat aanmoediging, vervolgt hij dan weer zijn pad. Loop je met meerdere mensen of met een hond dan volgt hij vlotter.

Het is een hondje die dolgelukkig zal zijn met zijn 'eigen'baasje, iemand die thuis bij hem kan zijn en alle stapjes samen met hem kan nemen om de wereld te ontdekken, hij zal toegewijd zijn en verdient ook de toewijding. Een kleine vent met een groot hart.

We denken dat Vito een klein middelmaatje zal worden.

Vito zal heerlijk willen rondrennen, los eenmaal goed gewend aan u, en waar het veilig is.

Daarom zoeken we sportieve adoptanten die houden van wandelen en het buitenleven.

Vito houdt van bewegen, dat heeft hij elke dag nodig!!

Vito is alleen op straat gevonden in Gioiosa Ionica /Calabrië /zuid Italië.

Helaas worden er dagelijks volwassen honden en pupjes gevonden. Gelukkig was Vito bijtijds gevonden en opgevangen door onze geweldige rescuer Claudia. Daar kreeg hij alles wat hij nodig had om gezond op te groeien.

 

Vito heeft een chip, vaccinaties en Europees paspoort.

Wij zoeken adoptanten met:

▪️ Voldoende tijd

▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond

▪️ Geduld om hem te introduceren in het Nederlandse huishouden.

▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden

De adoptiekosten voor onze honden zijn €450,- en voor de speciale belijning €50, -. Deze kosten bevatten vergoeding voor chip, transportkosten, vaccinaties en Europees paspoort. Alle bovenstaande kosten zijn vele malen hoger dan bv Roemenië en andere landen. Verder moeten we uiteraard extra kosten die daar gemaakt worden aan de dierenarts, door ons betaald worden. We willen de hondjes zo gezond mogelijk naar Nederland laten komen.

Ook zit er in ons team een gedragsdeskundige, dat betekent dat bij vragen over opvoeding het eerste telefonisch consult gratis is, en ook een voedingsdeskundige is werkzaam in ons team.