• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Het gezin over Toots :

 

Dit is Toots. Zij is in geboren in oktober 2020 in Athene, Griekenland. Ze is als pup gevonden en opgevangen in een shelter. Daar heeft ze enkele maanden gewoond, voordat ze naar Nederland verhuisde en (via een kort verblijf bij een gastgezin) in april 2021 bij ons kwam wonen.

Toots is een lieve, eigenzinnige, nieuwsgierige hond die enorm van spelen en rennen houdt. Ook wil ze graag naast je liggen op de bank.

Toots is echter ook nog onzeker. En als ze zich niet veilig voelt, wordt ze onrustig en gaat ze blaffen. Hier is ze wel heel goed in te corrigeren. Helaas zijn wij een gezin met jonge kinderen, waardoor het bij ons regelmatig te druk is voor haar. Wij zien, dat ze daar moeite mee heeft en hebben de moeilijke beslissing genomen om een plekje voor haar te zoeken waar ze beter past.

Toots heeft een rustige, stabiele omgeving nodig, met een eigenaar die honden gewend is en van wandelen of fietsen met de hond houdt. Een plekje zonder jonge kinderen en katten. Als er al een hond woont, is dat geen probleem, Toiots kan heel goed met andere honden samen.

 

Hoogte: 52 cm (van vloer tot bovenkant rug)

Gesteriliseerd

Volledig ingeënt

 

Toots wordt dus herplaatst via onze stichting. Wij denken dat Toots met de juiste begeleiding snel over haar onzekerheid heen is. Wij hebben hier eerder goede ervaringen mee gehad.

Iedere hond kan weer heel anders zijn bij een andere baas. In dit geval denken we wellicht teveel prikkels, te weinig leiderschap wellicht.

Verder hebben wij dus een gediplomeerd gedragsdeskundige in ons team die de juiste tools mee kan geven. Inderdaad is Toots wel gebaat bij een ervaren baas.