• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Timmie (gereserveerd) 

Een lieve kleine hond die van knuffelen en gezelligheid houdt.

Timmie komt uit Italië waar hij een moeilijke start heeft gehad. Door een ongeval zijn zijn achterpootjes beschadigd maar daar heeft hij verder geen hinder van. Hij loopt een beetje mal, maar kan rennen en spelen. Hij kan niet op je bank of bed springen. We merken wel dat door het wandelen, de spieren sterker worden, zo kan ie ondertussen als een echte man met zijn poot omhoog tegen een boom plassen!

Hij kan goed met kinderen van alle leeftijden en andere honden en katten zijn ook geen probleem Ons buurkatje komt smorgens altijd kopjes geven en gezellig meewandelen.

Soms wil hij wat keffen naar bezoek en dan met name mannen. Hij is wel goed te corrigeren als hij een duidelijke en consequente opvoeding daarin krijgt.

Hij kan makkelijk mee in de auto en een terrasje pakken of wandeling over een markt of iets dergelijks gaat uitstekend. Hij wandelt lief mee of gaat rustig bij je liggen. Door het ongeval wat hij heeft gehad is een omgeving met veel verkeer niet handig. Als er veel auto’s zijn raakte daar hij daar wel wat zenuwachtig van. In een rustige buurt met weinig verkeer is er niets aan de hand.

Je kan merken dat het wel een kleine Italiaanse casanova is, de teefjes uit de buurt zijn echt gek op hem, ook de meisjes die geen enkele andere hond laten snuffelen. Samen wandelen is dan ook erg leuk!

Hij is zindelijk en kan prima even alleen zijn, als ik wat langer weg ben ligt hij heerlijk in zijn bench, dat is ook waar hij slaapt tijdens de nacht. Timmie is blij als hij rustig in zijn mandje met zijn lievelingsspeeltje en zijn botje ligt. Het is een echt gezinshondje. Zo vindt hij knuffelen en opgetild worden fijn.

(Veel) buitenruimte heeft hij niet nodig maar het zou natuurlijk wel prettig voor hem zijn als ie ook buiten in de tuin kan liggen genieten in het zonnetje.

Helaas kan hij wegens gezondsheidsproblemen niet meer bij ons wonen. We kunnen nu niet meer de zorg geven die hij verdient.

Timmie is nu ruim een jaar, plusminus 7,5 kilo en zo’n 35 cm hoog. Een mooi handzaam formaatje om mee op pad te nemen.

Omdat wij geen hondje meer kunnen verzorgen gezien de omstandigheden, krijg je alles mee, mand knuffels riempje enzovoorts.

Zoals u leest gaan wij Timmie herplaatsen vanuit onze stichting.

Vanwege gezondheidsredenen kan de adoptant niet meer voor Timmie zorgen, althans niet de zorg geven die Timmie als jonge hond nodig heeft.

De adoptiekosten zijn gebaseerd op transport kosten, castratie, chip en vaccinaties en zijn €450,- en €50,- voor de speciale belijning.