• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Snoopy (gereserveerd) 

Snoopy, hij heet niet voor niks zo want hij is om te vreten. Wat een leuk en gezellig kereltje. En nog erg knap om te zien ook.

Snoopy is waarschijnlijk gedumpt, gewoon omdat ze in Zuid-Italie een andere mentaliteit hebben. Als ze er geen zin meer in hebben worden ze op straat gezet. Onbegrijpelijk voor deze schat omdat hij zich in de shelter heeft laten zien als een echte leukerd met een vriendelijk karakter. Hij maakt nooit problemen maar zorgt wel voor een leuk spel met de andere hondjes.

Hij valt ook op door zijn prachtige vacht met mooie tekeningen.

Snoopy is inmiddels gevaccineerd, gechipt en heeft ook zijn eigen paspoortje van de dierenarts gekregen. Hij mag in september, als hij ruim drie maanden is, naar Nederland komen, mits wij een gastgezin of adoptant voor hem hebben gevonden.

Wij zoeken voor Snoopy een fijn gastgezin/ adoptant die hem met liefde wil opvangen en tijd heeft om hem kennis te laten maken met de Nederlandse samenleving, hem te leren lopen aan een riempje/ tuigje en hem helpen zindelijk te worden. Wat dat laatste betreft hebben we goede ervaringen dat ze dat heel snel oppakken met de juiste begeleiding.

Wij hebben de mogelijkheid om een hondje op zicht te krijgen.... Dat heet Optie Tot Adoptie.

Dit wil zeggen u krijgt de pup een week op zicht. Wij begrijpen dat een hondje adopteren vanaf een foto best lastig is. Tenslotte is het een commitment voor misschien wel 15 jaar.

Na een week neemt u de beslissing of u het hondje adopteert of dat u gastgezin blijft tot de adoptie door een andere adoptant plaatsvindt. Dus aanvankelijk bent u gastgezin met Optie Tot Adoptie.

Wij van Filos vinden het belangrijk dat zowel hond als baasje happy zijn. Daarom hebben wij een team achter u staan met o.a. een voedingsdeskundige en gedragsdeskundige. Deze staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en te helpen indien nodig. Ook hebben wij loopgroepen die ieder weekend wandelen met elkaar om naast de gezelligheid, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Mocht u na het lezen van de beschrijving van Snoopy denken, dat is het hondje waar we naar op zoek zijn, schrijft u ons dan een mailtje met daarin uw motivatie en telefoonnummer. Wij zullen dan ons best doen om spoedig contact met u op te nemen.

Schaf geen hond aan voor de kinderen, ze zijn nu een schattig bolletje wol, of omdat u vanwege de corona zoveel tijd hebt, het is een belangrijke beslissing en een hond kost veel tijd.

Wij zoeken adoptanten met:

▪️ Voldoende tijd
▪️ Affiniteit met de buitenlandse rescue hond
▪️ Geduld om hem te introduceren in het Nederlandse huishouden.
▪️ Een uitgebreide mail met daarin uw motivatie, woon en werkomstandigheden