• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

ROSA,

Dit prachtige teefje werd recent gevonden in het hete Zuid-Italie. Ze is naar een shelter gebracht en omdat ze zo'n lief karakter had en een schoonheid was wilde de rescuer haar niet naar het dierenasiel brengen waar ze dan waarschijnlijk nooit meer uit zou komen. Ze gunde Rosa een nieuw leven en vroeg onze hulp.

 

We zoeken voor Rosa fijne adoptanten die ervaring hebben met honden. Dit vragen we eigenlijk altijd als we een iets oudere hond plaatsen, een beetje kennis van honden is dan een enorme pré. Rosa wordt geschat op twee jaar, ze is lief en duidelijk gewend aan mensen. Helaas kwam niemand haar ophalen en daarom denken we dat ze is gedumpt, niet meer nodig, zoals dat gaat in Zuid-Italie en dan gaat de deur dicht.

Wij geloven in mooie Rosa. We weten zeker dat als ze de goede adoptant krijgt ze een fantastische metgezel zal zijn. Een baasje die tijd geduld en liefde in haar wil investeren, die haar helpt met het wennen aan een nieuw huis, nieuwe regels. Een baasje die consequent en duidelijk is en haar meeneemt op heerlijke wandelingen waarbij ze, eenmaal gewend aan u, los kan lopen. Daar houden deze honden van, rennen en slidings maken. Buiten rennen, binnen rust. Het zijn honden die graag buiten zijn en daarom zoeken we een adoptant die zelf ook van het buitenleven houdt en als het even kan een grote tuin heeft.

Rosa is inmiddels gesteriliseerd en mag half november naar Nederland komen.

Mocht u na het lezen van de beschrijving van Rosa denken dat zij de ware is, schrijft u dan een mailtje met daarin uw woon-en werksituatie en motivatie. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

Wij van Filos vinden het belangrijk dat zowel hond als baasje happy zijn. Daarom hebben wij een team achter u staan met o.a. een voedingsdeskundige en gedragsdeskundige. Deze staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en te helpen indien nodig. Ook hebben wij loopgroepen die ieder weekend wandelen met elkaar om naast de gezelligheid, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Wij hebben de mogelijkheid van Optie tot Adoptie, dat betekent dat, mocht u de hond eerst op zicht willen, wij dit begrijpen. Na twee weken neemt u dan de beslissing of u de hond adopteert. .Uiteraard zijn er dan adoptiekosten aan verbonden. Als gastgezin heeft u geen kosten, uiteraard.

Wij zoeken dus een gastgezin /adoptant met:

- Genoeg tijd om hem te introduceren in het Nederlandse leven.

- Geduld om een rescue hond het nieuwe leven in Nederland bij te brengen.

- Affiniteit met een buitenlandse rescue hond. Bedenk dat een rescue hond uit het buitenland anders in elkaar steekt dan een Nederlandse hond..... Ze hebben een achterstand.

 

De adoptiekosten voor onze honden zijn €450,- en voor de speciale belijning €50, -. Deze kosten bevatten vergoeding voor de sterilisatie chip, transportkosten, vaccinaties en Europees paspoort