• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Luca

 

TER ADOPTIE: Lieve, aanhankelijke jonge hond zoekt een forever home 🏠💙 

 

Luca is een rescue hond uit zuid-Italië van 22 maanden oud. Hij wordt op 26 april 2 jaar. Luca is een middelgrote hond. Hij weegt 18,5 kg en heeft een schofthoogte van 50 cm. Luca is een mooie, slank gebouwde kruising Maremma met witte krullen en een pluizige staart. Hij woont momenteel in Soest en vindt het heerlijk om bij de Soesterduinen door het zand te rennen. Wanneer hij dan geroepen wordt, komt hij met hoge snelheid naar je toe om een koekje te halen.

 

Luca is een prikkel-gevoelige hond. Wanneer zijn stress-emmer te vol zit, uit hij dit door spannende dingen weg te gaan blaffen. Het is dus belangrijk om te zorgen dat hij voldoende rust momenten krijgt en dat nieuwe/spannende situaties gedoseerd aangeboden worden. 

 

Het huidige gezin houdt heel veel van Luca en zouden hem graag willen houden, maar zij merken dat hun jonge gezin teveel onrust geeft. Luca is erg leergierig en heeft ook grote vooruitgangen geboekt, maar wij denken dat een andere (rustige en voorspelbare) omgeving Luca zal helpen verder te leren om stabieler en kalmer te worden. 

 

Dit is wat het huidige gezin over Luca zegt:

“Luca is een stoere, lieve maar tegelijk ook een onzekere hond die vooral rust en structuur nodig heeft. Hij is nu meer dan een half jaar bij ons gezin. In deze ‘cocon’ is het een topper en een echt familielid. Na het eten speelt Luca vaak met zijn bot. Ook apporteert hij zijn speeltjes en wanneer je thuis komt, onthaalt hij je met alle liefde. 

Wat Luca lastig vindt, is onverwachte reuring en dat is precies wat ons jonge gezin met zich meebrengt. Vriendjes van onze kinderen die over de vloer komen, plotseling juichen omdat er game wedstrijd wordt gewonnen; dat vindt Luca lastig. Het maakt hem onrustig en onzeker. Deze reuring is op dit moment voor hem nog te veel en dat kunnen wij helaas niet veranderen. 

We zijn enorm van Luca gaan houden en willen dat hij heel goed terecht komt. Zomaar afstand nemen doen wij dus niet. Wij willen hier echt de tijd voor nemen en doen wat goed is voor Luca!”

 

Luca is:

* Middelgroot - 50cm hoog

* Goed en slank gebouwd

* Zindelijk 

* Gecastreerd

* Volledig gevaccineerd

* Gechipt

* Leergierig 

* Prima in staat om een paar uur alleen thuis te zijn

* Reageert goed op zijn naam

* Kent al wat commando’s 

* Gewend aan kinderen en katten (maar omdat we zoeken naar een prikkel armere plek, adviseren wij oudere kinderen en katten die ook gewend zijn aan honden)

* Plaatsbaar naast een andere, stabiele hond 

 

Wij zoeken voor Luca een fijn nieuw baasje met een rustig huishouden. Iemand die het geduld en de ruimte heeft om met hem aan de slag te gaan. Luca heeft laten zien erg goed trainbaar en leerbaar te zijn, alleen de laatste stapjes lukken niet in zijn huidige omgeving.