• Dog Rescue Team!
  • Leuke en sterke honden!

Lino zoekt een liefdevol huisje.

 

Dit is Lino, een vrolijke medium Powderpuff. Lino is lief, speels en dol op knuffelen. Hij is anderhalf jaar oud, weegt 7 kg en z’n schofthoogte is 40 cm. Lino is gezond, gevaccineerd en heeft een (Nederlands) paspoort. 

Lino heeft geen makkelijke start gehad. Hij is vanuit het nest aangeschaft door mensen die beide full time werken, als speelkameraadje voor hun zoon van 10 jaar. Dit kon natuurlijk niet lang goed gaan. Er was bijna geen tijd en aandacht voor Lino; hij zat hele dagen alleen thuis. Door geen juist socialisatieproces, kon het jongetje na een tijdje niet meer met Lino wandelen en kreeg hij een kattenbak zodat hij binnen kon blijven. Hierdoor vervreemde hij van andere mensen en dieren. 

Een paar weken geleden besloten de eigenaren dat het zo niet langer kon en is Lino afgestaan. Hij is terechtgekomen bij onze hondengedragsdeskundige, die hem met veel liefde, tijd en geduld in haar gezin (drie pubers en twee honden) heeft opgenomen om hem alsnog te socialiseren. 

Lino komt van ver, maar leert erg snel. Hij is dol op knuffelen (kruipt het liefst heel dicht tegen je aan) en houdt van spelen. Lino houdt van wandelen en gaat graag overal mee naar toe. 

Het contact met andere mensen gaat al goed. Buiten is het geen allemansvriend. Hij is erg baasgericht en vindt het niet fijn als vreemde mensen hem aandacht geven. Maar als er visite in huis komt en deze mensen hem even negeren, springt hij al snel op schoot en wil hij spelen. 

De omgang met andere honden gaat al een heel stuk beter, maar moet nog wel verder aan gewerkt worden. Lino loopt momenteel elke dag mee in een grote roedel. Met de meeste honden gaat hij goed samen. Hij vindt het alleen spannend als honden te enthousiast zijn. Dan heeft hij nog wel hulp nodig om weer te kalmeren. 

We zoeken voor Lino een eigenaar met veel tijd en geduld. Iemand die hem niet betuttelt, maar hem vertrouwen kan geven en hem kan leren weer gewoon een hond te kunnen zijn. Lino kan prima met wat oudere kinderen. Met jonge kinderen en katten heeft hij geen ervaring. Een andere stabiele hond naast Lino zou fijn zijn. 

Lino is een Chinese naakthond (met gelukkig toch redelijk wat haar). Dit ras heeft wel wat extra verzorging nodig wat betreft de huid. Hierover is informatie te vinden op het internet.

Neem contact op voor meer informatie.